Oligarhul ruso-uzbec Alişer Usmanov, sancţionat de Uniunea Europeană, se retrage din funcţia de preşedinte al Federaţiei Internaţionale de Scrimă, care a anunţat că interzice sportivii ruşi la competiţii, informează lequipe.fr.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Alişer Usmanov, care are legături de lungă durată cu Kremlinul, a fost vizat de sancţiunile Uniunii Europene din cauza invadării Ucrainei de către Rusia. Oponentul lui Vladimir Putin, Alexei Navalnîi, aflat în prezent în închisoare, ceruse de mai multă vreme ca Usmanov să fie sancţionat din cauza apropierii oligarhului de autorităţile ruse.

În urma acestei decizii, Alişer Usmanov, care fusese reales prin aplauze la Lausanne, în noiembrie 2021, pentru al patrulea mandat de preşedinte al Federaţiei Internaţionale de Scrimă, a demisionat din fruntea forului. Altfel, nu s-ar fi putut respecta recomandările CIO, de a interzice sportul rusesc la competiţii.

Usmanov a publicat o declaraţie pe site-ul Federaţiei Internaţionale de Scrimă, în care explică că aceste sancţiuni sunt nedrepte şi au fost luate pe baza acuzaţiilor false şi defăimătoare care îi dăunează onoarei, demnităţii şi reputaţiei sale de om de afaceri.

Tot miercuri, clubul Everton a suspendat acordurile de sponsorizare cu companiile ruseşti deţinute de Alişer Usmanov, în urma invaziei Ucrainei.

Grupul USM Holdings, deţinut de Usmanov, care îl are drept preşedinte pe proprietarul clubului Everton, Farhad Moshiri, este un sponsor important al clubului englez.

Usmanov are, de asemenea, o opţiune exclusivă de a da numele noului stadion al lui Everton, care urmează să fie inaugurat la începutul sezonului 2024-25 din Premier League.

Grupul Megafon, deţinut de USM, este sponsor principal al echipei feminine a clubului din Liverpool. Acordul pe mai mulţi ani a fost convenit în octombrie 2020, în timp ce Yota, parte a grupului Megafon, apare pe mâneca tricoului.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.