O pictură murală care îl reprezenta pe Marcus Rashford a fost vandalizată cu graffiti după ce jucătorul a ratat o lovitură de departajare în finala Euro-2020, informează BBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Lucrarea era realizată la Withington, o suburbie a oraşului Manchester, iar o parte din faţa jucătorului a fost ştearsă la scurt timp după ce Anglia a pierdut duminică, la loviturile de departajare.

Poliţia a fost anunţată de incident la ora locală 02.50 şi a început o anchetă.

"Crima de ură sub orice formă este complet inacceptabilă şi nu este binevenită aici, în oraşul nostru”, a declarat un reprezentant al poliţiei.

Opera de artă, bazată pe o fotografie a lui Daniel Cheetham şi pictată de artistul Akse, a fost creată în colaborare cu Withington Walls, un proiect comunitar de artă stradală. Aceasta a fost comandată pentru a recunoaşte eforturile jucătorului de la Manchester United de a combate lipsa de alimente în rândul copiilor. Mama lui Rashford a dat citatul de pe pictura murală: "Fii mândru de faptul că ştii că lupta ta va juca cel mai mare rol în scopul tău”.

Ed Wellard, co-fondator al Withington Walls, a spus că a încercat să repare ceea ce vandalii au stricat.

"Am ieşit să repar ceea ce puteam imediat şi să ascund ceea ce nu puteam şi sperăm că îl vom convinge pe artist să vină să-l repare. Am îndrăznit să visăm ieri şi speranţele noastre s-au spulberat, dar să ne trezim cu acest lucru este mult mai deprimant. Rasismul pare a fi din ce în ce mai răspândit", a afirmat el.

Marcus Rashford, dar şi Jadon Sancho şi Bukayo Saka, cei trei jucători care au ratat la loviturile de departajare în timpul finalei Euro-2020 pierdute de Anglia în faţa Italiei, duminică, pe Stadionul Wembley, au fost victime ale comentariilor rasiste pe reţelele de socializare după meci.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.