O înregistare video ar putea da dreptate clubului FC Nantes în litigiul cu Cardiff City, prinvind banii din transferul fostului jucător Emiliano Sala, decedat, anul trecut, într-un accident aviatic, informează lefigaro.fr.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

La 21 ianuarie 2019, Emiliano Sala a decedat în urma prăbuşirii în Canalul Mânecii a avionului în care se afla, pe drumul de întoarcere de la Nantes la Cardiff. Argentinianul fusese transferat oficial, cu câteva zile înainte, de la FC Nantes la clubul galez.

În ultimul an, FC Nantes şi Cardiff s-au luptat pentru suma de transfer a atacantului, estimată la 17 milioane de euro. Francezii cer banii, iar galezii nu vor să-i dea, invocând faptul că, în momentul decesului jucătorului, transferul nu fusese înregistrat la liga engleză.

În septembrie trecut, FIFA i-a obligat pe galezi să plătească prima tranşă de şase milioane de euro canarilor (următoarele două ar fi trebuit să fie achitate la începutul anului 2020 şi la începutul anului 2021), dar Cardiff City a făcut apel la TAS, în decembrie.

Miercuri, Daily Mail a publicat un videoclip, în care Sala semnează, în prezenţa unui oficial, trei documente, ceea ce ar fi un nou contract, după ce Premier League a respins un prim act, ca fiind incomplet. Ceasul înregistrării arată că actele au fost semnate la 18 ianuarie, ora locală 18.21, cu o zi înainte ca Sala să plece la Nantes, pentru a-şi lua la revedere de la foştii coechipieri.

Videoclipul publicat de Daily Mail ar putea să schimbe cazul, deoarece presupune că Sala a semnat contractul cu Cardiff City, în timp ce clubul susţine că actul a fost respins de Premier League şi că o a doua versiune urma să fie parafată la sosirea jucătorului de la Nantes. 

FIFA a considerat, în septembrie, că gruparea din Cardiff a intenţionat tot timpul să-l transfere pe Sala, iar faptul că Premier League a refuzat prima versiune a contractului a fost doar din cauza clubului galez şi, prin urmare, transferul a fost valabil. FIFA a ameninţat Cardiff City cu interzicerea transferurilor în trei perioade dacă nu plăteşte.

TAS va trebui în scurt timp să decidă cazul, iar acest element nou nu va juca în favoarea galezilor.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.