Fotbalistul echipei Liverpool, Mohamed Salah, a declarat luni că familiile care îi plâng pe cei dragi în Gaza nu ar trebui să fie uitate. El a transmis un mesaj emoţionant de Crăciun, al doilea său comentariu de până acum despre războiul din enclavă, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Salah a postat în social media o imagine alb-negru a unui brad de Crăciun, precizând că are inima strânsă, în contextul luptelor din Gaza, care este bombardată intens de Israel de când militanţii Hamas au lansat un atac transfrontalier la 7 octombrie.

Israelul afirmă că militanţii Hamas au ucis 1.200 de persoane şi au luat aproximativ 240 de ostatici.. Potrivit autorităţilor din Fâşia Gaza, bombardamentele israeliene care au urmat au ucis peste 20.400 de persoane şi au rănit cel puţin 50.000.

"Având în vedere războiul brutal care are loc în Orientul Mijlociu, în special moartea şi distrugerile din Gaza, în acest an ne apropiem de Crăciun cu inimile foarte grele şi împărtăşim durerea acelor familii care plâng pierderea celor dragi", a transmis Salah. "Vă rugăm să nu-i uitaţi şi să nu vă obişnuiţi cu suferinţa lor. Crăciun fericit", a scris Salah pentru cei peste 63 de milioane de urmăritori pe Instagram şi aproape 19 milioane pe X.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

O postare distribuită de Mohamed Salah (@mosalah)

Salah s-a confruntat cu unele critici în Egiptul său natal după ce a păstrat tăcerea pe această temă timp de mai bine de o săptămână după începerea războiului, mulţi fani comparând poziţia sa cu cea a altor sportivi arabi care au fost mai vocali în această privinţă.

Oficialii Semilunii Roşii egiptene au declarat în octombrie că Salah a făcut o "donaţie semnificativă" pentru a ajuta populaţia din Gaza.

În primele sale comentarii privind conflictul, în octombrie, la mai puţin de două săptămâni de la începerea războiului, Salah a cerut încetarea a ceea ce a descris drept "masacre", făcând apel ca ajutorul umanitar să fie permis în Gaza.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.