Federaţia Norvegiană de Fotbal a anunţat că va alinia la meciul cu Austria, din ultima etapă a Grupei 1 a Diviziei B a Ligii Naţionilor, o altă reprezentativă, antrenată de selecţionerul echipei U21, Leif Gunnar Smerud

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Pentru că a avut un caz de infectare cu noul coronavirus în lot, prima echipă nu a fost lăsată de autorităţile norvegiene să facă deplasarea la Bucureşti pentru meciul cu România, programat duminică, în etapa a V-a. Toţi jucătorii şi staff-ul au fost plasaţi în carantină, iar partida a fost anulată de UEFA, care va decide şi cu ce rezultat omologhează meciul.

"În ciuda unei situaţii speciale, aştept cu nerăbdare să-i întâlnesc pe jucătorii care într-o situaţie haotică au răspuns cu mare bunăvoinţă pentru a ajuta echipa naţională. Acum este vorba de ne pregăti pentru a realiza o performanţă bună împotriva Austriei", a declarat Leif Gunnar Smerud, pentru site-ul federaţiei norvegiene.

Conducătorii forului norvegian ar fi dorit ca jucătorii, proveniţi din 11 ţări, să meargă direct la Viena, însă au renunţat, deoarece regimul de intrare în Austria diferă pentru persoanele sosite din fiecare stat. Astfel, toţi jucătorii care au fost convocaţi vor merge întâi în Norvegia, vor fi izolaţi la un hotel din apropierea aeroportului, unde vor fi testaţi şi vor urma un regim sanitar strict, înainte de a pleca, marţi, către Viena.

"Acum suntem fericiţi că meciul poate fi jucat, atât din punct de vedere sportiv, cât şi din considerente legate de obligaţiile noastre faţă de UEFA şi faţă de turneul la care participăm. Jucătorii şi cluburile de la care provin au fost foarte pozitivi să răspundă în scurt timp pentru a putea juca acest meci", a declarat secretarul forului, Pal Bjerketvedt.

Meciul Austria - Norvegia, este programat, miercuri, de la ora 21.45, la Viena. În aceeaşi zi şi la aceeaşi oră, România va juca la Belfast, cu Irlanda de Nord.

În acest moment, clasamentul grupei, fără rezultatul meciului România - Norvegia care va fi stabilit de UEFA este următorul: 1. Austria - 12, 2. Norvegia - 9, 3. România - 4, 4. Irlanda de Nord - 1.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.