Fiul lui Alex Zanardi, Niccolo, este convins că tatăl său va reuşi să-şi revină după accidentul din 19 iunie, în urma căruia a fost plasat în comă artificială şi supus la trei operaţii la cap.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Sunt sigur că tatăl meu îşi va reveni. Într-o zi, vom vorbi împreună cu viitorii mei copii mei despre asta. Sunt plin de speranţă, la fel ca şi mama. Cel mai important este să comunicăm cu el. Ne aşteaptă un drum lung" a declarat Niccolo Zanardi, în vârstă de 21 de ani.

El a precizat că tatăl său nu este conştient şi şi-ar putea pierde vederea.

Marţi, spitalul din Siena a anunţat că Alex Zanardi a ieşit din comă şi a fost plasat într-un centru de recuperare medicală.

"După oprirea sedării, normalitatea parametrilor cardio-respiratorii şi metabolici şi stabilitatea condiţiilor clinice generale şi a tabloului neurologic au permis transferul campionului la un centru specializat pentru reabilitare funcţională", a precizat spitalul din Siena, într-un comunicat de presă.

"El a petrecut mai mult de o lună în spitalul nostru, unde a suferit trei operaţii delicate. Stabilizarea condiţiilor sale clinice şi a parametrilor vitali au permis reducerea şi apoi oprirea sedării. Prin urmare, el a putut fi transferat într-o altă structură pentru a se supune reabilitării neurologice necesare acolo", a adăugat Valtere Giovannini, directorul general al spitalului.

Italianul Alessandro Zanardi, 53 de ani, fost pilot de Formula 1 şi cvadruplu medaliat cu aur la Jocurile Paralimpice în probe de handcycling, a fost transportat în stare gravă la spitalul din Siena, la 19 iunie, cu elicopterul, după un accident la o etapă din Toscana, când a pierdut controlul bicicletei, s-a rostogolit de două ori şi s-a izbit de un camion. El a fost plasat în comă artificială şi supus la trei operaţii la cap.

La 15 septembrie 2001, Alex Zanardi, care între 1991 şi 1999 a participat la 41 grand prix-uri de Formula 1, a suferit un accident într-o cursă din seria CART, pe circuitul EuroSpeedway Lausitz de lângă Klettwitz, Germania. El a pierdut controlul monopostului la ieşirea de la boxe, iar un alt pilot, Alexandre Tagliani, nu a putut evita impactul cu maşina lui Zanardi, la o viteză de 300 kilometri pe oră. Deşi echipele de salvare au reuşit să-l menţină în viaţă după ce inima i s-a oprit de şapte ori, picioarele nu i-au mai putut fi salvate.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.