Federaţia Turcă de Fotbal (TFF) a anunţat, luni, pe site-ul oficial, încetarea raporturilor contractuale cu selecţionerul Mircea Lucescu, de comun acord cu acesta.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

“Îi mulţumim lui Mircea Lucescu”, notează tff.org, care menţionează că Lucescu a avut astăzi o întrevedere cu membrii Consiliului de Conducere al federaţiei, în urma căreia cele două părţi au luat decizia de a se despărţi. “Federaţia Turcă de Fotbal îi mulţumeşte lui Mircea Lucescu pentru activitatea depusă în sprijinul fotbalului turc şi pentru interesul pe care l-a arătat în privinţa tinerilor jucători pentru formarea unei echipe de viitor şi îi urăm success în carieră”, se arată pe site-ul tff.org.

Mircea Lucescu a declarat că se desparte de echipa naţională pentru a deschide calea unui nou antrenor, în perspectiva preliminariilor Campionatului European. “Consider că am încheiat activitatea pe care o începusem cu scopul înnoirii şi întineririi lotului echipei naţionale a Turciei. Am luat această decizie (n.r. – a despărţirii) de comun acord, înainte de preliminariile Campionatului European din 2020, pentru a deschide calea noului antrenor. Le mulţumesc preşedintelui Yildirim Demiroren şi membrilor Consiliului de Conducere pentru că au crezut în mine şi m-au susţinut. Îi mulţumesc şi echipei mele pentru că m-a ajutat. Turcia va avea întotdeauna un loc special în inima mea”, a afirmat el.

Sâmbătă, presa turcă a scris că tehnicianul echipei Beşiktaş, Şenol Guneş, a ajuns la un acord pentru preluarea conducerii naţionalei Turciei. Guneş a declarat apoi că ar vrea să revină la echipa naţională, însă după ce îşi va încheia contractul cu Beşiktaş, în această vară.

Mircea Lucescu se afla din 2017 la conducerea reprezentativei Turciei. De atunci, echipa Turciei a înregistrat patru victorii, şase remize şi şapte înfrângeri.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.