Ministrul Tineretului şi Sportului, Eduard Novak, s-a întâlnit, marţi, cu fosta atletă Constantina Diţă, el subliniind că marii campioni ai sportului românesc merită recunoaştere, apreciere şi recunoştinţă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Constantina Diţă a atins performanţa maximă - aurul olimpic la maraton - la ediţia din 2008 a Jocurilor Olimpice, la Beijing, la 38 de ani. După o cursă legendară, reuşea nu doar să aducă României singurul titlu olimpic la maraton, dar şi să devină cea mai în vârstă campioană olimpică la această probă, precum şi cel mai vârstnic sportiv care a obţinut vreodată o medalie la maratonul olimpic.
 
A participat la trei ediţii ale Jocurilor Olimpice, deţine o serie de recorduri mondiale şi naţionale, mai multe titluri mondiale şi europene, a urcat pe numeroase podiumuri, este organizatoare de maraton şi un exemplu minunat pentru sportivii de toate vârstele şi nu numai.
 
 
 
“Marii campioni ai sportului românesc merită recunoaştere, apreciere şi recunoştinţă. Doamna Constantina Diţă este o mare valoare şi un reper de performanţă, iar eu am fost onorat astăzi să o felicit pentru tot ceea ce a realizat în sport şi pentru sport.”, a declarat Novak.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.