Mihaela Buzărnescu, locul 29 WTA, s-a calificat, joi, în optimile de finală ale turneuluid categorie Premier 5 de la Roma. Românca a beneficiat de retragerea germanei Julia Goerges, locul 18 WTA, la scorul de 6-4, 3-6, 4-4, după două ore şi 35 de minute de joc.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Buzărnescu a jucat bine în primul set, pe care l-a căştigat cu 6-4, după ce a reuşit două break-uri, la 1-1 şi la 3-3, al doilea fiind un rebreak. Germana şi-a ridicat nivelul evoluţiei, a condus cu 4-0 în setul al doilea, pe care l-a închis cu 6-3 în cele din urmă.

Goerges a continuat evoluţia bună şi a avut 2-0 şi 3-1 în decisiv, după un break în ghemul de început. Buzărnescu a reuşit să egaleze la 3, dar şi-a pierdut imediat serviciul, după ce a condus cu 40-15.

În ghemul următor, la scorul de 4-3, 0-30 pentru Goerges, germana a cerut un time-out medical pentru o accidentare la coapsa dreaptă, meciul reluându-se după aproxiamtiv 15 minute. Julia Goerges a mai jucat două puncte, pierdute amândouă, apoi a abandonat.

Mihaela Buzărnescu este la al doilea meci consecutiv în care beneficiază de retragerea rivalei. În primul tur, ea a câştigat primul set cu scorul de 6-2 şi conducea cu 5-4 şi 15-0 în setul doi, moment în care letona Jelena Ostapenko a abandonat.

În faza următoare, Buzărnescu va evolua, tot joi, cu liderul WTA, japoneza Naomi Osaka. În cazul în care va ajunge în sferturi, Osaka îşi va păstra locul I WTA cel puţin până la Roland Garros. Dacă va pierde meciul cu Buzărnescu, japoneza poate fi întrecută se Simona Halep, locul 2 WTA, cu condiţia ca românca să câştige turneul de la Roma.

Calificarea în optimi este recompensată la Roma cu un premiu de 29.866 de euro şi cu 105 puncte WTA. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.