Fostul preşedinte al UEFA Michel Platini, suspendat patru ani din fotbal de FIFA, nu este urmărit penal de justiţia elveţiană, a anunţat Le Monde, citat de presa franceză.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit sursei citate, avocatul lui Platini a primit, la 24 mai, o scrisoare din partea procurorului Ministerului Public din Elveţia, Cedric Remund, în care se arată că fostul preşedinte UEFA nu este urmărit penal în dosarul deschis împotriva fostului preşedinte al FIFA Sepp Blatter, în 2015.

"Vă confirmăm că prezenta procedură nu este îndreptată împotriva mandatului dvs., Michel Paltini. Putem de asemenea să vă confirmăm că mandatul dumneavoastră nu va fi incriminat în cadrul prezentei proceduri", se arată în documentul citat.

"Este o dublă afirmaţie: în acest moment, nu există acuzaţii suficiente şi nu se va face urmărirea penală pentru că procurorul este convins că nu există nimic ce să-i reproşeze în acest dosar", a comentat decizia Vincent Solari, avovcatul lui Platini.

În vârstă de 62 de ani, francezul a fost suspendat pentru opt ani în decembrie 2015 de justiţia internă a FIFA. Suspendarea a fost redusă în apel la şase ani, apoi la patru ani de către Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS).

Michel Platini a fost găsit vinovat de conflict de interese de către TAS, după ce a primit fără justificare două milioane de dolari de la FIFA, plată apropabă de preşedintele forului mondial, Joseph Blatter, în 2011.

Francezul a contestat decizia TAS la Tribunalul federal elveţian, care însă a menţinut hotărârea forului sportiv de la Lausanne. Michel Platini va putea reveni în activitatea fotbalistică la finalul anului 2019.

Totuşi, el speră că decizia justiţiei elveţiene să-i fie folositoare în ridicarea de câtre FIFA a suspendării sale.

"Această decizie ar trebui să aibă un impact, dacă FIFA se comportă într-o manieră cinstită. FIFA s-a folosit de cazul penal în 2015 pentru a deschide procedura disciplinară", a precizat Solari. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.