Asociaţia Fotbaliştilor Amatori şi Nonamatori din România condamnă ferm comportamentul şi insultele rasiste, precizând, într-un comunicat, că faptul că faptul că Joyskim Dawa a fost ţinta insultelor rasiste în social media arată carenţele de educaţie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

“Condamnăm categoric comportamentul rasist şi ţinem să ne exprimăm profunda indignare şi dezaprobare faţă de incidentele recente de rasism care au avut loc la scurt timp după finalul meciului dintre Hermannstadt şi FCSB. Simţim nevoia de a sublinia încă o dată că astfel de insulte sunt incompatibile cu valorile şi principiile fotbalului. Incidentul de la meciul dintre Hermannstadt şi FCSB, în care Joyskim Dawa a fost supus, pe o reţea socială, unor insulte rasiste din partea unor indivizi este de neacceptat. AFAN reprezintă şi apără drepturile fotbaliştilor, astfel că avem responsabilitatea de a promova spiritul sportiv, fair-play-ul şi diversitatea în fotbal”, se arată în comunicatul AFAN.

“Comportamentul rasist şi orice formă de discriminare nu ar trebui sa aibă loc in Fotbal si nici in oricare alt sport. Fotbalul trebuie să fie un exemplu de unitate şi respect reciproc, indiferent de origine etnică, culoare sau religie. Este de datoria noastră, a tuturor, să combatem astfel de manifestări şi să promovăm educaţia şi conştientizarea în ceea ce priveşte importanţa diversităţii şi a inclusivităţii. În final, ne dorim ca fotbalul să fie un motor de schimbare pozitivă în societatea noastră şi să transmită un mesaj clar: suntem mai puternici atunci când suntem uniţi, iar respectul şi fair-play-ul sunt valorile fundamentale care ne ghidează în acest drum”, a precizat asociaţia.

Potrivit GSP, “Fucking nigga”, „Să mă s*** negrule” se numără printre insultele şocante pe care Joyskim Dawa le-a primit joi seara, împărtăşite ulterior de jucătorul lui FCSB cu urmăritorii săi de pe Instagram. Unul dintre cei care i-au adresat insulte lui Dawa este Robert Stănici, fotbalist legitimat în prezent la CSM Cetatea Turnu Măgurele, club care activează la nivelul Ligii 3, seria 6.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.