Medicii echipelor din Serie A sunt împotriva reluării rapide a antrenemanentelor, după ce alţi fotbalişti italieni au fost testaţi pozitiv cu coronavirus, informează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Medicii din Serie A îşi exprimă marea lor îngrijorare cu privire la protejarea sănătăţii personalului cluburilor dacă antrenamentele vor fi reluate în curând. Astfel, noi, medicii, recomandăm în unanimitate ca echipele să nu-şi reia activitatea înaintea unei îmbunătăţiri accentuate a situaţiei de urgenţă", se arată într-un comunicat.

Asociaţia fotbaliştilor italieni (AIC) denunţă presiuni ale cluburilor asupra fotbaliştilor ca să-şi reia antrenamentele.

"Astăzi, în Italia, încă există cluburi de fotbal care fie sunt ruşinos de iresponsabile, fie că trăiesc pe Marte, fie le lipseşte demnitatea minimă", a arătat AIC.

De la apariţia epidemiei de coronavirus, numeroşi jucători italieni au fost testaţi pozitiv. Numai la Sampdoria sunt şapte jucători purtători ai virsului SARS-CoV-2.

Italia este ţara europeană cea mai afectată şi a doua din lume, după China, cu peste 21.000 de îmbolnăviri şi 1.441 de decese. 

Campionatul de fotbal din peninsulă este oprit cel puţin până la 3 aprilie.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.