Pilotul spaniol al echipei Honda Marc Marquez a fost supus, luni, la Barcelona, unei a doua operaţii la braţul drept, informează motorsport.com.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Marc Marquez a fost supus la o a doua operaţie astăzi, luni, 3 august, după ce placa de titan montată să-i fixeze humerusul drept a suferit deteriorări din cauza acumulării de stres. Dr. Xavier Mir şi echipa sa de la Spitalul Universitari Dexeus au înlocuit cu succes placa de titan, iar Marc va rămâne acum în spital timp de 48 de ore înainte de a fi externat", a arătat Honda, într-un comunicat.

"Marc Marquez a suferit o intervenţie chirurgicală acum 13 zile, iar astăzi a revenit în sala de operaţie. Prima operaţie a avut succes, dar placa s-a dovedit a fi insuficientă. O acumulare de stres în zona operată a făcut ca placa să sufere unele deteriorări, astfel încât astăzi placa de titan a fost îndepărtată şi înlocuită cu o nouă fixare. Pilotul nu a avut dureri în această perioadă. El a urmat întotdeauna sfaturile medicale primite. Din păcate, un supra-stres a provocat această problemă. Acum trebuie să aşteptăm 48 de ore pentru a vedea timpul de recuperare", a declarat medicul Xavier Mir.

Marc Marquez, 27 de ani, a suferit, la 19 iulie, o fractură de humerus drept la Marele Premiu al Spaniei, prima etapă a Campionatului Mondial de motociclism viteză, desfăşurată la Jerez. Spaniolul a fost victima unei căzături dure cu patru tururi înainte de finalul cursei, în timp ce se lupta pentru locul 2, după o revenire spectaculoasă din coada plutonului.

El a fost operat, la 21 iulie, la Barcelona, de o triplă fractură la humerusul drept. Medicii au constatat că nervul radial nu a fost afectat şi i-au montat o placă de titan prinsă cu şuruburi pe osul fracturat.

Spaniolul a revenit la Jerez, unde era programat şi al doilea grand prix al sezonului, la 26 iulie, cu gândul de a lua startul în cursă, însă a decis să renunţe după ce a efectuat câteva tururi în antrenamentele libere.

Cel mai probabil, Marquez nu va lua startul în MP al Cehiei, a treia etapă a CM de MotoGP, care va avea loc duminică, la Brno. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.