Antrenorul Devis Mangia a declarat, duminică, după meciul cu FC Viitorul, scor 0-0, că plecarea lui Alexandru Mitriţă la New York City FC nu va schimba stilul echipei, care poate pune în practică două-trei sisteme de joc.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Alex este un jucător important, pentru mine e un jucător de un nivel foarte înalt. Dar în meciul tur am jucat cu Viitorul fără Mitriţă. Trebuie să continuăm, nu ne place să vorbim, continuăm pe drumul nostru, vom vedea. (n.r. - Fortes?) Eu vrobesc atunci când jucătorii pleacă sigur sau vin sigur. Nu ştiu. Dacă vine el, probabil vom schimba ceva. Această echipă, după un an şi jumătate, cunoaşte bine două-trei sisteme de joc. Sistemul este iniţial, în teren, după aceea stilul nostru de joc nu se schimbă. Este o soluţie (n.r. - cu doi atacanţi). Azi nu a fost aşa, pentru că am făcut alegerea pentru acest meci, dar este o soluţie cu doi atacanţi", a spus Mangia, la Telekom Sport. 

Tehnicianul italian speră ca echipa lui să nu stabilească un record de penaltiuri ratate, după ce Elvir Koljici nu a marcat de la punctul cu var, în meciul cu Viitorul, ridicând la cinci numărul de lovituri de la 11 metri nefructificate de CSU Craiova în această ediţie a campionatului.

"Noi am avut o ocazie mare, din penalti, dar cred că meciul a fost unul tactic. Noi am schimbat sistemul pentru acest meci, ei la fel. Ei au început mai bine ca noi, în primele 15 minute au jucat mai bine ca noi. Eu cred că echipa mea a jucat un fotbal bun, a controlat meciul, ultima parte din prima repriză şi repriza a doua. Probabil a fost multă presiune în teren. Pentru mine a fost un meci cu altă intensitate, am greşit ceva din punct de vedere tehnic, am greşit în două, trei situaţii, nu am făcut cele mai bune alegeri în teren. Sper că nu facem record din acest punct de vedere (n.r. - al penaltiurilor ratate). Nu este o problemă de jucători, pentru că numai jucătorii care nu execută penaltiuri nu ratează. Nu este o problemă de antrenament, pentru că la antrenament este ceva, iar în meci este diferit. Cinci penaltiuri este o problemă, dacă acestea sunt şi puncte. Eu cred că azi a fost un meci de mare intensitate, diferit de altele. Sper că va fi un alt meci interesant duminică (n.r. - împotriva CFR Cluj)", a mai spus el.

FC Viitorul a terminat la egalitate, scor 0-0, meciul disputat, duminică, pe teren propriu, cu CSU Craiova, în etapa a XXII-a a Ligii I.

În minutul 32, Cojocaru a apărat lovitură de la 11 metri, executată de Koljici, după ce tot atacantul bosniac a fost faultat în careu de Kuipers.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.