Manchester City ar putea fi exclusă din Liga Campionilor din cauza încălcării regulamentului fair-play-ului financiar, a scris, luni, New York Times, citată de AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Surse apropiate dosarului au declarat publicaţiei americance că gruparea campioană a Angliei, deţinută din 2008 de membri ai familiei regale din Emiratele Arabe Unite, ar fi făcut declaraţii eronate în precedentele anchete privind respectarea fair-play-ului financiar, supraevaluând unele contracte de sponsorizare. City este din nou în atenţia UEFA pentru anumite încălcări ale regulamentului fair-play-ului financiar, de la începutul lunii martie.

În plus, şi liga profesionistă engleză anchetează sursele de finanţare ale "cetăţenilor".

Evenimente
20 mai - Evenimentul News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei

City şi PSG sunt cluburile aflate cel mai des în atenţia forului european, din cauza faptului că nu respectă regulile fair-play-ului financiar. 

Seria de dezvăluiri Football Leaks a arătat că Manchester City ar fi primit din emirate 2,7 miliarde de euro în şapte ani, prin contracte de sponsorizare supraevaluate. 

City a primit deja în 2014 o amendă de la UEFA de 60 de milioane de euro, dintre care 40 cu suspendare, pentru încălcarea aceloraşi reguli. În sezonul următor, echipa engleză nu a avut voie să aibă în lot decât 21 de jucători, în loc de 25.

În cazul de care a scris New York Times, nu este precizat sezonul în care ar putea fi suspendată gruparea din Manchester, 2019/2020 sau 2020/2021.

Manchester City a învins, duminică, în deplasare, echipa Brighton, scor 4-1, şi a câştigat campionatul Angliei pentru a şasea oară în istoria sa şi a doua oară consecutiv. Echipa lui Pep Guardiola a obţinut titlu cu doar un punct în faţa formaţiei Liverpool.

Manchester City nu a câştigat niciodată Liga Campionilor, în ciuda investiţiilor enorme din ultimii ani.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.