Atacantul Luis Suarez, al treilea marcator din istoria FC Barcelona, după Messi şi Cesar, a plecat de la gruparea catalană la Atletico Madrid, au anunţat cele două cluburi.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Suarez, 33 de ani, a părăsit, miercuri, în lacrimi, terenul de antrenament al FC Barcelona, după şase sezoane, în care a marcat 198 de goluri în 283 de meciuri şi a pasat de 109 ori decisiv. El a câştigat 13 trofee, patru titluri de campion al Spaniei, patru în Cupa Spaniei, două în Supercupa Spaniei şi câte unul în Liga Campionilor, Supercupa Europei, Cupa Mondială a cluburilor.

Internaţionalul uruguayan (113 selecţii şi 59 de goluri) mai are de trecut vizita medicală şi apoi va semna un contract pe două sezoane cu Atletico.

Potrivit Marca, salariul său net va fi de nouă milioane de euro la Madrid, mai puţin de jumătate decât primea la Barcelona. Transferul lui s-a făcut gratis, dar catalanii pot primi până la şase milioane de euro bonusuri de performanţă.

Luis Suarez a fost transferat de Barca de la Liverpool, în vara anului 2014, pentru 82 de milioane de euro, după ce a mai trecut pe la Nacional, Groningen şi Ajax.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.