Luis Fernandez, fost antrenor al PSG şi director tehnic al centrului de formare al clubului parizian, s-a declarat revoltat de politica de transferuri a campioanei Franţei în ceea ce îi priveşte pe tinerii jucători. PSG a vâdut în această vară un număr impresionat de tineri fotbalişti, încasând 63,4 de milioane de euro din aceste tranzacţii.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Ne debarasăm de tineri, nu-i mai vrem. Asta e politica? Nu înţeleg nimic, aveam o pepinieră extraordinară în regiunea pariziană. Îmi daţi acei jucători şi îi iau în Liga Campionilor, cu Mike Maignan în poartă şi cu Alphonse Areola. Şi Innocent? Nu putea să fie al treilea portar. Sau Sebastien Cibois? S-a preferat să se transfere un al treilea portar polonez de la Cheslea. Îţi pui nişte întrebări. Am plecat pentru că nu eram de acord cu Antero Henrique (n.r. - fost director sportiv). Apoi, vara aceasta, Leonardo (n.r. - succesorul lui Henrique) m-a sunat şi mi-a spus că nu are un loc pentru mine. Când văd tot ce s-a făcut cu tinerii, tot timpul trecut, asta mă revoltă", a declarat Fernandez, pentru Le Parisien.

Fost jucător (1978-1986) şi antrenor la PSG (1994-1996, 2000-2003), Luis Fernandez, 59 de ani, a părăsit centrul de formare al clubului parizian în 2018, în urma unor divergenţe cu directorul sportiv de atunci, Antero Henrique.

Potrivit L'Equipe, Clubul Paris Saint-Germain a a vândut, în această vară, tineri jucători formaţi la propria academie pentru suma totală de peste 63 de milioane de euro.

Unii dintre cei care fost cedaţi nu au apucat să debuteze la prima echipă, dar alţii au jucat destule meciuri pentru formaţia de seniori.

Christopher Nkunku, 21 de ani, este fotbalistul cu cele mai multe partide disputate la prima echipă, 78, cu 11 goluri marcate, între 2015 şi 2019. Venit la Paris la vârsta de 13 ani, mijlocaşul a fost transferat definitiv la RB Leipzig, pentru 15 milioane de euro.

Venit tot la 13 ani la Paris, mijlocaşul Moussa Diaby, 20 de ani, a fost de asemenea cedat în Bundesliga, la Bayer Leverkusen, tot pentru 15 milioane de euro. Diaby a jucat 34 de partide la PSG şi a marcat patru goluri, în toate competiţiile.

Cu 16 meciuri jucate, fundaşul Stanley Nsoki, 24 de ani, a fost transferat la Nice, pentru 12,5 milioane de euro.

În vârstă de 19 ani, atacantul Timothy Weah, băiatul lui George Weah, a mers la Lille, pentru 10 milioane de euro. Weah a fost format la PSG, între 2014 şi 2018, iar din ianuarie a jucat sub formă de împrumut la Celtig Glasgow (17 meciuri disputate şi patru goluri marcate). Cu PSG, el a disputat şase meciuri şi a înscris de două ori.

Fundaşul Arthur Zagre, 17 ani, era considerat unul dintre cei mai promiţători tineri fotbalişti din centrul de juniori. El a debutat sezonul acesta la PSG, în meciul cu Toulouse, dar apoi a fost vândut la Monaco, pentru 10 milioane de euro.

Ruben Providence, 18 ani, a plecat la AS Roma, pentru 500.000 de euro, iar portarul Remy Descamps, 23 de ani, a fost cedat la Charleroi, pentru 400.000 de euro.

Aceştia sunt tinerii jucători de care PSG s-a despărţit încasând sume de transfer. Însă campioana Franţei a mai eliberat gratis un număr important de jucători: Metehan Guclu (20 ani, la Rennes), Virgiliu Postolachi (19 ani, la Lille), Azzedine Toufiqui (20 ani, la Caen, în Ligue 2) şi Arnaud Luzayadio (20 ani, la Orleans, Ligue 2).

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.