Antrenorul echipei Dinamo Mircea Lucescu şi-a felicitat jucătorii după victoria obţinută, sâmbătă, în derbiul cu Şahtior Doneţk şi a afirmat că trofeele se câştigă prin organziare defensivă, aşa cum au făcut elevii săi.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Mi-a fost greu să organizez jocul lui Dinamo într-o perioadă atât de scurtă şi să obţin rezultate, dar am reusit. Din punct de vedere uman, îmi este greu să joc împotriva lui Şahtior. Aceasta nu este o răzbunare, este exclus aşa ceva. Nu a existat nicio acţiune spectaculoasă. A existat un joc între două echipe puternice care îşi rezolvau propriile sarcini, fiecare parte avea armele sale în ceea ce priveşte conducerea acestui joc. Ştiam că, într-o oarecare măsură, acesta este un meci foarte important, dar şi după Şahtior, avem meciuri foarte grele în deplasare, împotriva celor de la Mariupol, Vorskla, Kolos. Este dificil să nu pierdem şi să câştigăm fiecare meci, iar Şahtior, dacă ar fi câştigat, ar fi putut să se apropie de noi. Vreau să repet încă o dată, azi nu a existat un joc spectaculos. Ne-am organizat foarte bine în apărare. Pe baza experienţei mele, ştiu că titlul se câştigă prin organizare defensivă. Şi există două metode de organizare a jocului defensiv. Unul este printr-o pregătire fizică foarte bună, prin latură tactică şi printr-o bună coerenţă între compartimente, care îţi permite să blochezi spaţiile, să păstrezi distanţa şi să te apropii în timp util de jucătorul cu mingea. A doua metodă de organizare a jocului defensiv, pe care am folosit-o la Şahtior, este prin posesie, control foarte bun, atunci când practic nu dai mingea adversarilor tăi. Astăzi a fost un meci în care Şahtior, având jucători foarte abili, puternici individual, a controlat bine mingea, dar noi am jucat într-un mod organizat defensiv. Ştiam totul despre ei, le-am spus jucătorilor tot ce vor face. Ne-am apărat foarte bine şi practic nu le-am permis să-şi creeze şanse periculoase lângă poarta noastră. Pur profesional, ca antrenor, le sunt recunoscător băieţilor mei şi în vestiar le-am spus că au respectat tot ce am pregătit, tot ce le-am cerut să facă în cursul pregătirii acestui meci. După meci, i-am felicitat pe jucători şi le-am spus: bravo, vă mulţumesc pentru jocul defensiv, pentru modul în care m-aţi ascultat, pentru cât de inteligent aţi jucat meciul, dar după ce aţi câştigat mingea, nu mi-a plăcut cum aţi continuat. Mai este de lucru. Încrederea lipseşte uneori, dar azi a fost din cauza unui anumit stres provenit din importanţa meciului. Acest lucru a afectat pregătirea şi jocul. Au aşteptat victoria foarte mult şi de foarte mult timp. Este întotdeauna dificil să rămâi pe primul loc. Individual, nu putem ajunge la tehnica brazilienilor, ci trebuie să creştem prin relaţii, înţelegere reciprocă, prin interacţiune. Trebuie să controlăm mingea în mod colectiv", a declrata Lucescu, potrivit site-ului oficial al echipei Şahtior Doneţk.

Formaţia Dinamo Kiev, antrenată de Mircea Lucescu, a învins, sâmbătă seară, în deplasare, cu scorul de 1-0, echipa Şahtior Doneţk, într-un meci din etapa a XXII-a a campionatului Ucrainei.

Golul a fost marcat de De Pena, în minutul 34, din penalti.

Lucescu, antrenorul echipei Dinamo Kiev din iulie 2020, a pregătit rivala Şahtior Doneţk în perioada 2004-2016.

Dinamo Kiev este lider în clasament, cu 55 de puncte, în timp ce Şahtior ocupă locul doi, cu 45 de puncte. Echipa lui Lucescu mai are nevoie de o victorie pentru a deveni campioană prima dată după cinci ani.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.