Tenismenul Lucas Pouille, locul 17 ATP, a declarat că i s-au oferit bani pentru a aranja meciuri la turnee challenger din România, înformează tennisworldusa.org.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Este foarte uşor să pariezi ca anonim, chiar mai uşor în ţările din Europa de est. Am jucat la turnee challenger din România unde era un grup de 4-5 persoane care mă susţineau nebuneşte şi a doua zi erau împortriva mea pentru că pariaseră. Nu am răspuns niciodată, nu merită, s-a uitat. Mi se pare ridicol să-ţi vinzi meciurile sau să accepţi să pierzi un set pentru bani. Trebuie să munceşti, la fel cum fac toţi ceilalţi jucători, ca să urci în clasamente. Îmi spun că aceşti jucători au nevoie de bani să călătorească şi li se oferă 5.000 de euro ca să piardă un meci, în timp ce pot câştiga 1.000 de euro dacă vor lua titlul, cred că le este dificil să spună nu. Guillermo Olaso a primit cinci ani de suspendare, bravo lor! Pariurile generează mulţi bani, cred că e foarte greu să-ţi dai seama, dar să se elimine pariurile de pe turneele futures", a spus Pouille, care a adăugat că i s-au oferit sume de bani pe Facebook sau pe alte reţele de socializare.

Francezul, care îl care ca impresar pe Ion Ţiriac, a făcut aceste declaraţii, la 17 ianuarie, după meicul câştigat în turul al doilea cu germanul Maximilian Marterer. Pouille a fost eliminat în semifinale la Melbourne, de viitorul campion, sârbul Novak Djokovici.

Lucas Pouille, în vârstă de 24 de ani, a jucat în România la turneul challenger de la Braşov, în septembrie 2014, când a pierdut în turul I, şi în septembrie 2013, când a fost eliminat în sferturi, şi la Arad, în iunie 2014, când a pierdut în semifinale. În mai 2014, el a participat la un turneu futures, la Galaţi, când a trecut un tur.

 

 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.