Comisia de competiţii a Ligii Profesioniste Franceze (LFP) a păstrat rezultatul înregistrat pe teren la meciul Ajaccio - Le Havre, din turul al doilea al barajului de promovare în Ligue 1, dar le-a suspendat stadionul corsicanilor.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Ajaccio s-a impus, duminică, după loviturile de departajare (2-2 după 120 de minute), astfel că fosta echipă a lui Adrian Mutu va disputa barajul de menţinere/promovare cu Toulouse, miercuri, de la ora 21.45, pe un stadion neutru, ce va fi stabilit în următoarele ore, cu porţile închise.

Partida dintre AC Ajaccio, locul 3 în liga a doua franceză, şi Le Havre AC, locul 3, contând pentru turul al doilea al barajului de promovare în Ligue 1, a fost marcată de grave incidente, fiind amânată de vineri pentru duminică.

Vineri, autocarul celor de la Le Havre a fost atacat în drum spre Stadionul Francois-Coty cu diverse obiecte de suporteri ai echipei corsicane. Oaspeţii au refuzat să joace şi meciul a fost amânat două zile.

Duminică, atmosfera pe arena din Corsica a fost una incendiară. Ajaccio s-a calificat în finala play-off-ului după ce a învins la penaltiuri pe Le Havre, într-un meci marcat de incidente şi în care s-au acordat patru cartonaşe roşii, câte două de echipă. Insularii s-au calificat la penaltiuri, după ce au egalat la 2 în prelungiri, în minutul 120+5 (1-1 după 90 de minute) şi după ce fanii au invadat terenul.

Oaspeţii au acuzat "condiţiile meciului, care nu au permis garantarea respectării egalităţii sportive" şi au sesizat Comisia de competiţii al LFP, cerând victoria la masa verde.

"Insulte grave, cu caracter rasist, au fost proferate la adresa jucătorilor lui HAC, dar şi la adresa conducătorilor săi. Preşedintele clubului HAC, Vincent Volpe, a fost agresat fizic la tribuna oficială şi va fi depusă o plângere. În condiţiile încălcării drepturilor, cerem în numele HAC ca LFP să declare meci pierdut de AC Ajaccio la masa verde, HAC câştigătoare a partidei şi disputarea, astfel, a întâlnirii de baraj cu Toulouse, miercuri, pe Stade Oceane", a solictat Le Havre.

Toulouse, antepenultima în Ligue 1, luptă pentru a se menţine în primul eşalon valoric al fotbalului francez.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.