Liga Profesionistă din Belgia a amânat supunerea la vot a propunerii de a pune capăt sezonului de fotbal, în cadrul Adunării generale a Pro League, informează lequipe.fr.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

La finalul lunii trecute, liga profesionistă de fotbal din Belgia, Pro League, a propus oprirea definitivă a campionatului, întrerupt din cauza pandemiei de coronavirus.

Adunarea generală a ligii profesioniste belgiene era programată la 15 aprilie, când cele 24 de cluburi din primele două divizii ar fi urmat să ia o decizie privind continuarea sau nu a sezonului.

ProLeague a stabilit o nouă dată pentru discutarea acestei măsuri, 24 aprilie.

"În urma recomandărilor Consiliului de administraţie din 25 martie şi pentru a comunica cu toate cluburile cu privire la criza de sănătate şi urmările acesteia, va fi convocată o Adunare generală pentru vineri, 24 aprilie", a anunţat Pro League.

Motivul amânării de nouă zile nu a fost precizat, însă cel mai probabil este legat de negocierile în curs între federaţia belgiană (URBSFA) şi UEFA.

Ca răspuns la intenţia belgienilor de a opri anticipat sezonul de fotbal, UEFA a recomandat federaţiilor naţionale să nu declare încheiate competiţiile interne din cauza pandemiei de coronavirus.

Într-o scrisoare adresată asociaţiilor naţionale, UEFA s-a declarat încrezătoare privind reluarea meciurilor de fotbal în lunile următoare, în condiţiile fixate de autorităţi şi a precizat că toate deciziile de a abandona competiţiile naţionale în acest stadiu sunt premature şi nejustificate.

Mai mult, UEFA a averizat că federaţiile care opresc definitiv sezonul acum riscă excluderea din cupele europene.

Forul european speră ca meciurile să se poată disputa în iulie şi august, luni în care să fie finalizate competiţiile interne întrerupte din cauza pandemiei de coronavirs.

Prima ligă belgiană a fost oprită la mijlocul lunii martie după disputarea a 29 din cele 30 de etape ale sezonului regulat.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.