Antrenorul portughez Leonardo Jardim ar urma să fie demis de la AS Monaco şi înlocuit de spaniolul Marcelino Garcia, informează lequipe.fr, care citează Nice Matin.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Aceasta ar fi a doua demitere a portughezului de către gruparea din Principat, după ce a fost îndepărtat şi în octombrie  2018 şi repus în funcţie în ianuarie.

În precedentul mandat, tehnicianul portughez născut în Venezuela era la Monaco din iunie 2014 şi mai avea contract până în 2020. Sub conducerea lui, AS Monaco a câştigat titlul şi a ajuns în semifinalele Ligii Campionilor, în sezonul 2016/2017. Echipa a fost pe podium în Ligue 1 în fiecare din cele patru sezoane în care a fost pregătită de Jardim, dar el a fost dat afară după ce formaţia a ajuns campionatul trecut pe locul 18, de baraj, după nouă etape.

El a fost înlocuit de fostul atacant francez Thierry Henry, care nu a reuşit să îmbunătăţească rezultatele echipei. În aceste condiţii, Jardim a fost readus pe bancă şi Monaco a terminat campionatul 2018/2019 pe locul 17, salvându-se de la retrogradare.

Acum, echipa este pe locul 7, cu 28 de puncte, în 18 partide, la cinci puncte de Rennes, de pe locul 3, de Liga Campionilor, iar conducerea grupării vrea performanţe mai bune.

Decizia demiterii lui Jardim ar fi fost luată după o întrunire a conducerii clubului cu antrenorul, care a avut loc sâmbătă. AS Monaco îşi reia, duminică, pregătirile după pauza de Crăciun, dar portughezul ar urma să nu fie prezent la antrenamente.

Marcelino Garcia Toral (54 ani) a antrenat ultima dată echipa Valencia, de la care a fost demis, la 11 septembrie, în urma unui conflict cu patronul clubului, Peter Lim. El a mai pregătit, printre altele, formaţiile Zaragoza, Racing Santander, FC Sevilla şi Villarreal.

Unai Emery şi Quique Setien ar fi şi ei pe lista tehnicienilor doriţi la Monaco.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.