La Strasbourg, 400 de persoane au asistat, duminică, la un meci între două echipe de cartier, încălcând regulile pentru împiedicarea răspândirii Covid-19, informează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"O echipă cu jucători din Neuhof a întâlnit o echipă din Hautepierre pe un teren din alt cartier", a declarat pentru AFP asistentul sportiv al oraşului, Serge Oehler. Poliţia municipală a intervenit pentru a observa adunarea şi "toată lumea s-a dispersat la sfârşitul după-amiezii". Nimeni nu a fost amendat, potrivit Dernières Nouvelles d'Alsace (DNA).

"Nu ştim dacă acestea sunt echipe oficiale sau de cartier", iar meciul a fost anunţat, vineri, pe o reţea de socializare, a spus el.  "Cineva trebuie să fi avut cheile" pentru a deschide Stadionul Paco-Mateo, în care s-au adunat "între 300 şi 400 de oameni", a adăugat oficialul.

"Mă sperie iresponsabilitatea acestor <adulescenţi> (n.r. - combinaţie între adulţi şi adolescenţi). Au senzaţia că nu riscă nimic, că se simt puternici şi au o sănătate bună. Ei nu realizează riscurile la care se supun”, a spus asistentul sportiv.

Părerea acestuia a fost împărtăşită de profesorul Gilbert Deray, şeful serviciului de nefrologie de la Spitalul Pitié-Salpêtrière din Paris.

"Virusul este încă prezent şi acest tip de întâlnire poate constitui o mini-bombă virală. Să rămânem precauţi şi mobilizaţi", a scris el pe Twitter despre acest meci de fotbal.

Oehler promite "sancţiuni foarte severe" dacă sunt identificaţi "educatori sau jucători legitimaţi" pe imaginile camerelor de supraveghere instalate în cartier.

Măsurile sanitare legate de epidemia Covid-19 interzic adunarea a mai mult de zece persoane în spaţiul public.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.