Baschetbalistul Kyle Anderson, de la Minnesota Timberwolves, a obţinut cetăţenia chineză prin naturalizare, a anunţat luni Asociaţia chineză de baschet (CBA), potrivit Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Americanul în vârstă de 29 de ani din New York este cel mai recent sportiv de elită care a obţinut cetăţenia chineză prin naturalizare şi primul jucător de baschet care face acest lucru.

"(Anderson) a obţinut cetăţenia chineză în această dimineaţă şi s-a întâlnit cu Yao Ming, preşedintele Asociaţiei Chineze de Baschet", a precizat CBA într-o postare pe contul său oficial Weibo.

Cetăţenia i-ar putea permite lui Anderson să joace pentru China la Cupa Mondială FIBA care va începe la 25 august în Filipine, Japonia şi Indonezia, precum şi la Jocurile Olimpice de la Paris de anul viitor.

FIBA permite echipelor să aibă un jucător naturalizat pe lista de jucători. Presa chineză a scris că bunica maternă a lui Anderson s-a născut în Jamaica dintr-un tată chinez şi o mamă jamaicană.

China anunţase anterior o echipă de 18 jucători pentru Cupa Mondială, dar FIBA a precizat că listele finale vor fi confirmate doar după o reuniune tehnică care va avea loc înainte de începerea turneului.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.