Naţionala de baschet masculin a României a învins duminică, în deplasare, reprezentativa Kosovo, scor 79-75 (39-38), în ultimul meci din grupa B, contând pentru faza secundă a precalificărilor Campionatului European din 2021. Tricolorii încheie pe locul 2 şi vor continua precalificările în faza a treia, cu meciuri programate în luna august.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Principalii marcatori ai partidei au fost Berisha 22 puncte, pentru Kosovo, respectiv Watson 23, Căţe 14 şi Nicolescu 11, pentru România.

La finalul grupei, clasamentul este următorul: 1. Macedonia 7 puncte, 2. România 7, 3. Kosovo 4.

Ca urmare, Macedonia merge direct în calificări de pe prima poziţie, iar România şi Kosovo vor continua în faza a treia a precalificărilor.

Rezultatele complete ale tricolorilor în grupa B: 76-90 şi 65-53 cu Macedonia, 88-83 şi 79-75 cu Kosovo.

În turul 3 al precalificărilor, România va întâlni Slovacia şi Cipru, în grupa D, iar meciurile vor avea loc astfel: Cipru – România (7 august), România – Slovacia (10 august), România – Cipru (17 august) şi Slovacia – România (21 august). Doar prima clasată în această grupă va ajunge în calificările CE2021, în care vor fi angrenate 32 de echipe, împărţite în opt grupe. Meciurile vor începe în noiembrie 2019.

La ediţia din 2017, România a participat la Eurobasket fără a mai disputa calificări, fiind gazda unei grupe, la Cluj-Napoca.                                  

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.