Pilotul finlandez al echipei Alfa Romeo, Kimi Raikkonen, a fost penalizat cu 30 de secunde şi a pierdut cele două punctele aferente locului 9 ocupat în Marele Premiu al Regiuni Emilia Romagna de la Imola.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Comisarii FIA au stabilit că pilotul Alfa Romeo a încălcat regulile, deoarece nu a trecut pe linia boxelor pentru reluarea cursei după pauza cauzată de întreruperea cu steagul roşu, în urma accidentului dintre Valtteri Bottas (Mercedes) şi George Russell (Williams). 

Raikkonen, aflat pe poziţia a şaptea, şi-a rotit maşina în virajul al treilea, în turul de încălzire din spatele maşinii de siguranţă, înainte de restart, coborând pe locul 10. Apoi, el a reintrat în pluton pe locul 8, dar, conform regulamentului, ar fi trebuit să treacă pe la boxe, dacă nu a putut să revină la poziţia sa anterioară, înaintea primei linii a Safety Car-ului.

Comisarii FIA au stabilit că Raikkonen a ajuns la maşinile din faţa lui între virajele 13 şi 14, când Safety Car-ul îşi stinsese deja luminile de semnalizare. Prin urmare, pilotul Alfa Romeo a ajuns prea târziu pentru a-şi recâştiga poziţia la restart şi trebuia să treacă pe linia boxelor.

Din acest motiv, el a fost penalizat cu 30 de secunde după cursă, ceea ce l-a retrogradat pe locul 13.

După penalizarea finlandezului, piloţii Alpine, Esteban Ocon (Franţa) şi Fernando Alonso, au urcat câte o poziţie, pe locul 9, respectiv 10. Spaniolul, dublu campion mondial, înregistrează astfel primul punct de la revenirea în Formula 1.

Şi canadianul Lance Stroll (Aston Martin) a fost penalziat cu cinci secunde, pentru că l-a întrecut pe francezul Pierre Gasly (Alpha Tauri) depăşind cu toate roţile limita pistei. Astfel, Stroll a coborât de pe 7 pe 8, iar Gasly a urcat de pe 8 pe 7.

Olandezul Max Verstappen (Red Bull Racing) a câştigat, duminică, Emilia Romagna Grand Prix, a doua etapă a Campionatului Mondial de Formula 1, care s-a desfăşurat la Imola.

Pe locul doi s-a clasat Lewis Hamilton (Marea Britanie, Mercedes), iar pe trei a terminat Lando Norris (Marea Britanie, McLaren).

Top 6 a fost completat de Charles Leclerc (Monaco, Ferrari), Carlos Sainz (Spania, Ferrari), Daniel Ricciardo (Australia, McLaren). 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.