Karolina Pliskova a explicat, miercuri, că, pentru a o învinge pe Serena Williams, a trebuit să joace altceva decât sportivele care au întâlnit-o anterior pe americană, la AusOpen, între care s-a numărat şi Simona Halep.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Cred că cea mai mare victorie pentru mine împotriva ei a fost că am crezut că pot câştiga. Aşa am început meciul, de fapt. Mi-am fructificat şansa. M-am gândit că poate ea nu se aşteaptă la asta de la început. Cred că asta a fost cea mai mare victorie azi, pentru mine. Cred că joacă mult mai bine decât a făcut-o atunci când am învins-o la New York (n.r. - 2016, US Open, semifinale). Acest meci a fost mult mai bun. Atunci, ea a comis multe greşeli şi poate era nervoasă deoarece era în SUA. Am vrut întotdeauna să-mi ofer o şansă să înving pe orcine, indiferent cine se află dincolo de fileu. Am fost încrezătoare toată acestă perioadă, de o săptămână şi jumătate, aşa că nu exista vreun motiv pentru care, la un moment dat, să gândesc că nu aş putea să o înving. Ştiam că a jucat extraordinar toate meciurile, le-am urmărit un pic, dar jocul meu a fost diferit de cel al jucătoarelor cu care a jucat înaintea mea. Ştiam că se poate încurca puţin cu un joc în care să pui presiune pe ea. Ea îşi poate ţine serviciul uşor şi, dacă şi eu pot, atunci este întotdeauna o şansă", a declarat Pliskova, potrivit WTA.

Sportiva cehă spune că poate învinge orice jucătoare din circuit în acest moment.

"Cred că mă simt încrezătoare, nu în fiecare situaţie, dar cu tenisul meu, în general. Simt că am arme, nu numai lovitura de dreapta şi serviciul, simt că am mai mult. Nu văd niciun motiv pentru căre să fiu speriată. Da, pot fi nervoasă, dar este diferit de a fi speriat. Atât timp cât am învins atât de multe jucătoare bune, ştiu că o pot face din nou. Am încerdere că, dacă joc bine, pot învinge pe oricine. Nu vreau să fiu supra-încrezătoare acum, că am învins-o pe Serena, dar aşa este. Mult timp nu am jucat bine şi de aceea am pierdut", a adăugat ea.

Serena Williams, locul 16 WTA şi cap de serie numărul 16, a fost învinsă, miercuri, cu scorul de 6-4, 4-6, 7-5, de Karolina Pliskova din Cehia, locul 8 WTA şi cap de serie numărul 7, în sferturile de finală al Australian Open.

Pliskova s-a impus după un meci de două ore şi 10 minute şi ajuns pentru prima dată în penultimul act, la Melbourne. 

Cu Serena Williams, jucătoarea din Cehia a revenit de la 1-5 în decisiv şi a salvat patru mingi de meci, una la scorul de 1-5 şi alte trei la scorul de 4-5.

Acum, scorul întâlnirilor directe Karolina Pliskova - Serena Williams a devenit egal, 2-2.

În turul anterior, Williams o eliminase pe Simona Halep, locul I WTA, cu 6-1, 4-6, 6-4.

În semifinale, Pliskova va evolua cu japoneza Naomi Osaka, locul 4 WTA şi cap de serie numărul 4.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.