Parchetul din Rimini a deschis o nouă anchetă cu privire la cauzele morţii fostului cilist Marco Pantani, după ce au apărut noi probe în acest dosar, a declarat Fiorenzo Alessi, avocatul familiei fostului campion, agenţiei de presă Ansa, informează lesoir.be

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Aceasta este a treia anchetă care se deschide pentru a stabili împrejurările morţii lui Marco Pantani, care s-a produs de Ziua Îndrăgostiţilor din 2004.

Atunci, s-a ajuns la concluzia că acesta a decedat din cauza unei combinaţii între o supradoză de antidepresive şi cocaină. Cazul a fost ulterior închis, dar familia sa a făcut recurs în 2014, suspectând că Pantani a fost victima unei crime.

Potrivit familiei sale, "Piratul" ar fi fost forţat să ia cocktailul mortal. Cu toate acestea, Curtea de Casaţie italiană a respins recursul trei ani mai târziu, hotărându-l inadmisibil "din cauza caracterului nefondat al informaţiilor despre o (posibilă) crimă”. Familia a fost obligată la plata cheltuielilor de judecată.

De data aceasta, ar putea exista noi dovezi de la persoana care îi furniza droguri lui Pantani. În timpul unei audieri parlamentare, la începutul lui 2020, bărbatul ar fi susţinut că Pantani a fost ucis.

Marco Pantani a realizat dubla istorică Il Giro-Tour de France în 1998. În 1999 părea să fie pe punctul de a câştiga din nou Il Giro, dar, cu două zile înainte de încheierea cursei de la Madonna di Campiglio, a fost exclus din Turul Italiei din cauza unui nivel excesiv de hematocrit. Pantani a negat întotdeauna că s-ar fi dopat şi, potrivit fostului său dealer, în ultimii ani ai vieţii se afla în căutarea adevărului despre cele întâmplate.

Declaraţiile dealer-ului au fost predate procurorului general, după care a fost deschisă o nouă anchetă.

"Mama lui Pantani, Tonina, vrea să ştie din ce a murit fiul ei”, a spus Alessi.

Marco Pantani a fost găsit mort într-o cameră de hotel, la Rimini, la 14 februarie 2004. El avea 34 de ani.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.