Jucătorii echipei Bournemouth (a doua ligă engleză) nu vor mai pune piciorul în pământ înainte de meciuri, căpitanul Steve Cook explicând că a trecut vremea acestui gest antirasist, fiind nevoie de mai multă acţiune.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Steve Cook a subliniat că acest gest şi-a pierdut din importanţa avută în urmă cu opt luni, când a apărut după moartea lui George Floyd.

Şi atacantul de la Crystal Palace, Wilfried Saha, a luat decizia de a nu mai pune piciorul în pământ înainte de meciuri, deşi mai mulţi jucători au fost ţinta injuriilor rasiste pe reţelele de socializare în ultimele săptămâni.

"Vrem să continuăm să acţionăm pentru schimbare, dar avem nevoie de lideri politici şi reţele sociale. Şi ne-ar plăcea să vedem mai multă acţiune decât cuvinte sau gesturi", a explicat Steve Cook.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.