Formaţia CFR Cluj, campioana en-titre, a primit trofeul Supercupa României şi jucătorii şi-au primit medaliile de supercampioni, după victoria, scor 4-1, la loviturile de departajare, cu FCSB.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

La meciul de la Ploieşti, mai întâi au fost premiaţi arbitrii conduşi de Radu Petrescu, iar apoi fotbaliştii de la FCSB.

Trofeul de supercampioană a României i-a fost înmânat căpitanului de la CFR, Mario Camora.

Partida s-a disputat fără spectatori.

CFR Cluj a câştigat Supercupa României pentru a patra oară după executarea loviturilor de departajare. Clujenii au învins cu 4-1 la penaltiuri pe FCSB. După 90 de minute, scorul a fost egal, 0-0, şi nu s-au jucat prelungiri. Conform ROAF, dacă la finalul celor 90 de minute scorul este egal, se trece direct la executarea loviturilor de departajare.

Au marcat de la 11 metri: Rondon, Păun, Chipciu, Camora / Radunovici.

Au ratat: Perianu (bară), Şut (balon apărat).

CFR Cluj este deţinătoarea titlului de campioană, iar FCSB este câştigătoarea Cupei României în sezonul trecut.

Cele două cluburi ocupă primele două poziţii în clasament în actualul sezon al Ligii 1.

CFR Cluj a mai jucat patru finale de Supercupă în ultimii zece ani, iar de trei ori a reuşit să câştige trofeul. Ardelenii au disputat ultima finală în 2019, când au fost învinşi de FC Viitorul chiar pe stadionul “Ilie Oană”, unde a avut loc duelul din această seară.

FCSB a câştigat trofeul în 2013, când a reuşit să se impună cu 3-0 în faţa celor de la Petrolul Ploieşti. Au urmat încă două finale, dar pierdute. În 2014 la penaltiuri cu Astra Giurgiu şi în 2015 când a fost învinsă de ASA Târgu Mureş cu 1-0.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.