Danezul Jon Dahl Tomasson s-a întors în Anglia, ţară în care a petrecut un sezon ca jucător la Newcastle, în 1997-98. El va antrena echipa Blackburn Rovers, din a doua ligă engleză.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Fostul atacant internaţional danez, acum în vârstă de 45 de ani, a fost numit marţi antrenor al Blackburn Rovers, care joacă în liga a doua engleză.

El a semnat un contract pe trei ani şi îl înlocuieşte pe Tony Mowbray, demis luna trecută după ce a terminat pe locul opt în şi a ratat calificarea în play-off-ul de acces în Premier League.

Aceasta va fi a doua experienţă ca antrenor principal a danezului, deţinător record de goluri, cu 52 de realizări. A antrenat Malmö timp de două sezoane, în 2020 şi 2021, pentru tot atâtea titluri în campionatul suedez. El a decis să părăsească echipa în decembrie 2021.

De la sfârşitul carierei sale de jucător, înregistrat în 2011 din cauza accidentărilor repetate, a fost succesiv secund la Excelsior Rotterdam, Vitesse Arnhem, Roda JC şi naţionala daneză între 2016 şi 2020.



Blackburn, care a câştigat Premier League în 1995, nu a mai jucat în prima ligă engleză din 2012.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.