Atleta Bianca Ghelber s-a clasat, marţi, pe locul 6, în finala probei de aruncare a ciocanului, la Jocurile Olimpice de la Tokyo. Ghelber, cu 74.18 metri, a reuşit cea mai bună performanţă personală.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Bianca Ghelber, care a aruncat 71.72 metri în calificări (locul 7), a reuşit, marţi, 70.15 metri şi 74.18 metri (cea mai bună performanţă personală) şi s-a calificat în finala de opt a probei, de pe locul 4.

Atleta tricoloră a încheiat finala pe locul 6, după ce a mai reuşit două aruncări, care au măsurat 70.32 metri şi 71.70 metri.

Pe podium au urcat, în ordine, Anita Wlodarkzyk (Polonia, 78.48 metri), şi Zheng Wang (China, 77.03) şi Malwina Kopron (Polonia, 75.49).

Tot marţi, la aruncarea greutăţii, Andrei Rareş Toader s-a clasat pe locul 14 în grupa A de calificare şi a ratat finala de 12 a probei.

Zece atleţi tricolori s-au calificat la JO de la Tokyo, iar cinci au ratat faza următoare: Florentina Iuşco, Alina Rotaru (săritura în lungime), Claudia Bobocea (1.500 m), Alin Firfirică (aruncarea discului) şi Rareş Toader (aruncarea greutăţii).

Andrea Mikloş s-a retras din calificări la 400 metri, programate marţi, din cauza unor leziuni la un tendon ahilian şi va reveni în ţară.

Ceilalţi atleţi tricolori aflaţi la Tokyo sunt Daniela Stanciu (săritura în înălţime), Marius Cocioran (50 km marş) şi Alexandru Novac (aruncarea suliţei).

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.