Irina Bara, 24 de ani, locul 178 WTA, beneficiară a unui wild card, a ratat, sâmbătă, calificarea pe tabloul principal al turneului de categorie Premier Mandatory Madrid Open.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Bara, singura jucătoare română din această fază, a fost învinsă, cu scorul de 7-5, 3-6, 6-2, de ucraineanca de 16 ani Marta Kostiuk, locul 320 WTA, de asemenea beneficiară a unui wild card, după un meci de o oră şi 46 de minute.

Accederea în manşa a doua a calificărilor este recompensată la Madrid Open cu un premiu de 6.265 de euro şi cu 20 de puncte WTA.

Kostiuk a jucat în 2018 în turul al treilea al Australian Open, la seniori, după ce a trecut de calificări, şi după ce în urmă cu un an se impusese în competiţia de juniori de la Mlebourne.

Ea este cea mai tânără jucătoare care atinge faza turului 3 la un grand slam, după Mirjana Lucici-Baroni, în 1997, la US Open.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.