Ministrul Tineretului şi Sportului, Ionuţ Stroe, a declarat că o decizie cu privire la revenirea spectatorilor pe stadioane va fi luată după 1 octombrie, după analiza imactului revenirii copiilor la şcoală, iar prioritate vor avea sporturile în aer liber.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"După 1 noiembrie vom face o analiză la nivel de guvern, împreună cu Ministerul Sănătăţii asupra impactului pe care îl au aceste recente măsuri de relaxare, începutul şcolilor şi toate celelalte măsuri care au fost luate în ultimul timp. Factorul de care depindem pentru a lua decizia legată de prezenţa spectatorilor pe stadioane, legată de competiţii la nivel de ligi inferioare, de competiţii la nivel de copii şi juniori, la nivel de spectatori în săli, toate aceste decizii vor fi leagte de numărul de infectări. Nu comentez mai mult, nu vreau să avansez scenarii în momentul de faţă, dar după data de 1 octombrie, urmare a acestei analize, vom decide. În legătură cu handbalul, am discutat cu FR Handabl şi chair cu oameni importanţi din zona handbalului să creăm cadrul reluării campioantului intern în sistemul competiţional săptămânal. Să renunţăm la acel sistem de bulă, la acel sistem de izolare. Este o măsură care priveşte şi baschetul, şi voleiul şi toate sporturile de echipă în săli, dar prezenţa spectatorilor în săli... deocamadată este complicat. Chair dacă nu am normat nimic în sensul ăsta, prioritate vor avea sporturile în aer liber. Riscul de infectare este mult mai mare în spaţii închise, cu atât mai mult cu cât vorbim despre săli care recirculă aerul. Sporturile în aer liber vor avea prioritate când vorbim de spectatori. La nivel normativ, suntem deja pregătiţi cu modul în care să reluăm prezenţa spectatorilor pe stadioane, ne trebuie doar un moment oportun", a declarat ministrul, într-o conferinţă de presă.

El a precizat că va discuta cu liderii galeriilor înainte să fie din nou permis accesul pe stadioane.

"În primul rând, există discuţii pe care le avem cu federaţia şi liga, în al doilea rând va trebui să discutăm cu cluburile, pentru că fiecare club în parte va trebui să-şi organzieze ceea ce înseamnă stadion, incintă, stewarzi şi sisteme prin care să asigure distanţarea spectatorilor şi bineîneţeles că va trebui să discutăm şi cu suporterii, pentru că gradul în care se vor conforma acestor reguli este unul esenţial", a spus Ionuţ Stroe.

Întrebat cine este vinovat de situaţia de la FCSB, Stroe a răspuns: "Lăsaţi instituţiile din zona sănătăţii să facă acele anchete epidemiologice şi să se pronunţe. Nu aş vrea eu să judec situaţii sau persoane pe care nu le cunosc. Dacă s-ar respecta regulile, riscul ar fi minim. Noi suntem cu normele, cluburile şi organizatorii de competiţii sunt cu cadrul în care să poţi să-ţi desfăşori activitatea sportivă şi pregătirea şi sportivii să conştientizeze. Pentru foarte mulţi sportivi s-ar putea să fie un moment de cotitură în cariera lor. Să te infectezi în acest moment, să-ţi pui în pericol sănătatea, chiar şi imaginea, din punctul meu de vedere s-ar putea să fie un moment destul de important. Foarete mulţi din aceşti sportivi sau cel puţin cei din zona fotbalului aşteptau transferuri în străinătate. Puneţi-vă în situaţia unui club care vrea să oferteze un jucător român! Dacă vede că e infectat cam ce imagine îşi face despre modul în care există sau nu o responsabilitate în activitate, în pregătire, în viaţa extrasportivă? Sportivii ar trebui să conştientizeze şi ei, dar şi cluburile."

Alexandru Buziuc, Florinel Coman, Olimpiu Moruţan, Valentin Creţu şi Marius Briceag sunt ultimii jucători din lotul FCSB testaţi pozitiv cu noul coronavirus.

Săptămâna trecută, au fost testaţi pozitiv Andrei Vlad, Sergiu Buş, Andrei Pandele, Ovidiu Popescu, Ionuţ Vînă, Florin Tănase, Iulian Cristea, Darius Olaru şi Andrei Miron.

Din rândul oficialilor au contractat virusul mai multe persoane, între care Anton Petrea (antrenor principal), Thomas Neubert (preparator fizic), Horea Codorean (preparator fizic), Sorin Cristof (kinetoterapeut), Bogdan Stoica (analist video), Marius Ianuli (team manager), Mihai Stoica (director sportiv), Ovidiu Kurti (kinoterapeut) şi Marius Popa (antrenor de portari).

Joi, FCSB ar trebui, pe teren propriu, cu Slovan Liberec, în turul al treilea preliminar al Ligii Europa, iar duminică, în deplasare, împotriva echipei Poli Iaşi, în etapa a V-a a Ligii I.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.