Preşedintele FIFA, Gianni Infantino, a confirmat, marţi, într-un mesaj postat în social media, faptul că turneul final din 2034 a Cupei Mondiale va avea loc în Arabia Saudită, el menţionând că fotbalul devine cu adevărat global, ediţiile din 2026, 2030 şi 2034 fiind găzduite de zece ţări de pe cinci continente.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

“Cel mai mare spectacol de pe Pământ va fi organizat de Canada, Mexic şi Statele Unite ale Americii în 2026 - în America de Nord. Următoarele două ediţii ale Cupei Mondiale vor fi găzduite în Africa (Maroc) şi în Europa (Portugalia şi Spania) - cu trei meciuri aniversare jucate în America de Sud (Argentina, Paraguay şi Uruguay) - în 2030 şi în Asia (Arabia Saudită) în 2034. Trei ediţii, cinci continente şi zece ţări implicate în organizarea de meciuri în cadrul turneului - asta înseamnă că fotbalul devine cu adevărat global!”, a notat Infantino pe Instagram.

Procesele de candidatură au fost aprobate de Consiliul FIFA - unde sunt reprezentate toate cele şase confederaţii - după un dialog constructiv şi o consultare extinsă, a menţionat şeful FIFA.

“Fotbalul uneşte lumea ca niciun alt sport, iar Cupa Mondială este vitrina perfectă pentru un mesaj de unitate şi incluziune, oferind totodată o ilustrare importantă a modului în care culturi diferite pot fi împreună şi pot învăţa şi se pot înţelege mai bine.

În timp ce trăim într-o lume din ce în ce mai divizată şi mai agresivă, arătăm încă o dată că fotbalul, principalul sport global, uneşte ca nimic altceva. Cu toţii avem nevoie de aceste ocazii de unitate, iar viitoarele Cupe Mondiale oferă o forţă unică pentru bine”, a adăugat el.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.