Meciul de debut al Cupei Africii pe Naţiuni (CAN), competiţie găzduită de Egipt, a fost amânat o săptămână, pentru a le permite jucătorilor să se pregătească mai bine după Ramadan, informează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

CAN era prevăzut să se dispute între 13 iunie şi 15 iulie, iar după amânare va avea loc între 21 iunie şi 19 iulie. Cererea de amânare a venit din partea federaţiilor din Maroc, Tunisia şi Algeria.

În 2019, Ramadanul este între 5 mai şi 4 iunie, perioadă în care credincioşii musulmani postesc de la răsărit până la apusul soarelui.

În luna sacră a Ramadanului, credincioşii se vor abţine să mănânce, să bea, să fumeze sau să întreţină relaţii sexuale de la răsărit până la asfinţit. Noaptea ei pot mânca şi, de multe ori, mesele sunt fastuoase.

Ediţia 2019 a CAN este prima care se desfăşoară vara, cu 24 de echipe la turneul final, după ce competiţiile precedente aveau loc iarna, cu 16 reprezentative.

La Cupa Mondială din 2018, egiptenii au pus eşecul naţionalei lor, clasată pe ultimul loc în grupă, în mare parte pe postul Ramadanului.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.