Poliţia din Guernsey a anunţat că analizează imagini din satelit şi date ale telefoniei mobile în căutarea avionului dispărut deasupra Canalului Mânecii. În plus, trei avioane şi un elicopter survolează zona în care se presupune că aparatul Piper Malibu ar fi amerizat sau s-ar fi prăbuşit.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Sunt trei avioane şi un elicopter în aer. Analizăm imagini din satelit şi date ale telefoniei mobile pentru a vedea dacă pot fi de ajutor în căutare. Până în prezent, nimic din ce am găsit nu poate fi atribuit avionului dispărut", a precizat poliţia insulară.

Autorităţile au schiţat patru scenarii pe care le iau în calcul în căutarea avionului, trei dintre acestea presupunând că există supravieţuitori, iar unul că aparatul s-a prăbuşit.

"Au aterizat altundeva şi nu au contactat pe nimeni. Au amerizat, au fost preluaţi de un vapor aflat în trecere, dar nu au contactat pe nimeni. Au amerizat, iar persoanele aflate la bord s-au transferat pe o barcă de salvare, despre care ştim că se afla la bord. Aparatul s-a rupt la contactul cu apa, iar persoanele au ajuns în mare. Căutarea noastră se concentrează pe găsirea bărcii de salvare", a arătat poliţia.

Căutările avionului dispărut de pe radare deasupra Canalului Mânecii, în care se afla fotbalistul argentinian Emiliano Sala, au fost reluate, miercuri dimineaţă. Căutările avionului fuseseră suspendate, marţi seară, din cauza întunericului.

Avionul privat de mici dimensiuni, de tip Piper Malibu, în care se afla fotbalistul argentinian Emiliano Sala, a fost dat dispărut, luni seară, în timp ce se afla deasupra Canalului Mânecii, după ce a pierdut contactul cu controlorii de trafic. Sala se întorcea la Cardiff, pentru a se alătura echipei la care fusese transferat sâmbătă, după o scurtă vizită la Nantes, unde a călătorit cu acelaşi aparat pentru a-şi lua la revedere de la foştii lui colegi.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.