Portarul spaniol Iker Casillas, ultima oară la FC Porto, şi-a anunţat retragerea din activitatea competiţională la vârsta de 39 de ani şi după mai mult de un an de când nu a mai evoluat.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Important este calea pe care o urmezi şi oamenii care te însoţesc, nu destinaţia către care te îndrepţi. Deoarece, cu muncă şi efort, vine de la sine şi cred că pot spune, fără ezitare, că au fost o cale şi o destinaţie de vis", a scris el, pe Twitter, potrivit marca.com.

Casillas a suferit un atac de cord anul trecut, în timpul unui antrenament şi nu a mai jucat niciun meci oficial din aprilie 2019. Porto l-a inclus pe Casillas în personalul său tehnic şi l-a păstrat şi ca jucător, deşi el nu a mai apărut niciodată pe teren.

În februarie, preşedintele FC Porto, Jorge Nuno Pinto da Costa, a anunţat că portarul îşi va încheia cariera în încercarea de a deveni preşedinte al federaţiei spaniole de fotbal. Dar Casillas şi-a retras candidatura din cauza situaţiei generate de pandemia de coronavirus.

Casillas s-a alăturat echipei FC Porto în 2015 după ce şi-a petrecut întreaga carieră până atunci la Real Madrid. La formaţia madrilenă, el a jucat 725 de meciuri în toate competiţiile, câştigând campionatul spaniol de cinci ori, Cupa Spaniei de două ori, Supercupa Spaniei de patru ori, Liga Campionilor de trei ori, Supercupa Europei de două ori, Cupa Mondială a cluburilor o dată şi Cupa Intercontinentală de două ori.

Casillas a purtat tricoul echipei FC Porto de 156 de ori şi a fost campion în 2018 şi 2020 şi a câştigat Cupa Portugaliei tot în 2020, deşi nu a evoluat în acest ultim sezon.

Campion mondial în 2010 şi dublu campion european, în 2008 şi 2012, Iker Casillas a strâns la prima reprezentativă a Spaniei 167 de selecţii, fiind al doilea la acest capitol în istoria naţionalei iberice, după Sergio Ramos (170).

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.