Lewis Hamilton, de şapte ori campion mondial la F1, a declarat că ar susţine un protest paşnic la Marele Premiu al Marii Britanii din acest weekend, în contextul în care piloţii de Formula 1 şi-au exprimat temerile legate de pătrunderea activiştilor de mediu pe circuit, informează Reuters..

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Şase militanţi "Just Stop Oil" au pătruns pe pistă după un accident în primul tur al cursei de anul trecut, iar în ultimele luni acelaşi grup a perturbat competiţii de cricket, curse de cai, meciuri de rugby, snooker şi tenis.

Protestatarii au împrăştiat pudră portocalie pe terenul de la Lord's în timpul unui meci de crichet important din iunie şi au întrerupt jocul în a treia zi de la Wimbledon, miercuri.

Întrebat la Silverstone dacă ar susţine un protest care nu ar implica pătrunderea pe pistă, Hamilton, care şi-a exprimat anterior simpatia faţă de această cauză, a răspuns: "Da, susţin protestele paşnice".

Pilotul echipei Mercedes a declarat că toată lumea "spera, în mod natural, că am învăţat multe din experienţa de anul trecut şi că acest lucru nu se va întâmpla în acest weekend.

"Cred că avem cu 100 de observatori în plus în acest weekend, care sunt acolo de asemenea pentru a ne sprijini şi a se asigura că acest lucru nu se va întâmpla. Cel puţin din punctul meu de vedere şi al echipei mele, suntem foarte concentraţi pe sustenabilitate, credem în ceea ce oamenii susţin oamenii şi facem aceste schimbări ca sport. Dar siguranţa este esenţială. Nu vrem să fim puşi în pericol şi nu vrem să punem pe nimeni altcineva în pericol. Aşa că dacă ar fi să fie unul (un protest), sperăm că nu este pe pistă".

Pilotul echipei Williams, Alex Albon, a declarat că există "şanse destul de mari să se întâmple ceva în acest weekend" şi că acest lucru este îngrijorător.

"Cred că o pătrundere pe teren este un lucru, dar, evident, atunci când este vorba de maşini şi piese în mişcare, devine puţin mai periculos", a spus thailandezul. "Trebuie doar să fim pregătiţi pentru asta".

Organizatorii se aşteaptă ca la cursa de duminică să asiste 150.000 de spectatori.

În acest weekend va avea loc la Silverstone GP-ul Marii Britanii, a zecea etapă a Campionatului Mondial de Formula 1.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.