Antrenorul echipei Manchester City, Pep Guardiola, a declarat, după ce jucătorul său Raheem Sterling a fost victima unor insulte rasiste la meciul cu Chelsea, că rasismul este peste tot, nu numai în fotbal, informează BBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Rasismul este peste tot, nu numai în fotbal. Trebuie să luptăm pentru un viitor mai bun al tuturor, nu numai în Anglia, peste tot. Apreciez ce a făcut Chelsea şi dacă se întâmpla în clubul meu am fi procedat la fel. Raheem este o persoană extraordinară, o fiinţă umană incredibilă. În secolul XXI, este dificil să înţelegi astăzi ce li se întâmpla cu ani înainte persoanelor de culoare. Trebuie să protejaţi cât de egali suntem împreună şi să ne ajutaţi să devenim mai buni", a declarat Guardiola, într-o conferinţă de presă.

Întrebat dacă presa este vinovată de abuzurile rasiste la care a fost supus, aşa cum a susţinut jucătorul, Guardiola a răspuns: "Nu ştiu. Când am venit aici, am vorbit cu el deoarece ştiam că era foarte activ pe reţelele de socializare. I-am spus să-şi protejeze viaţa privată şi să să ţină departe de această situaţie. Din fericire a făcut-o. Te aştepţi (n.r. - la comentarii negative) când joacă prost, dar din cauza culorii pielii lui? Nu. Puterea adevărată în lume este astăzi în media, nu politicienii o deţin, aşa că are o responsabilitate".

Clubul Chelsea şi poliţia londoneză au deschis anchete după ce atacantul formaţiei Manchester City Raheem Sterling ar fi fost victimă a unor insulte rasiste, la meciul de sâmbătă, de pe stadionul Stamford Bridge.

Patru fani ai echipei Chelsea au primi interdicţie pe arena Stamford Bridge, în aşteptarea rezultatelor anchetei privind insultele rasiste la adresa lui Raheem Sterling, atacantul formaţiei Manchester City, la meciul din weekend.

"Continuăm ancheta în acest caz. Susţinem pe deplin ancheta poliţiei şi le punem la dispoziţie toate informaţiile pe care le avem", a anunţat clubul Chelsea, într-un comunicat.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.