Genoa, cu portarul Ionuţ Radu pe teren tot meciul, a învins, sâmbătă, pe teren propriu, cu scorul de 3-1 (1-0), formaţia Atalanta, în etapa a XVII-a a campionatului italian Serie A. Oaspeţii au avut doi jucători eliminaţi.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În prima repriză, arbitrul Daniele Doveri a dictat lovitură de la 11 metri după un henţ comis în careu de Romero şi după ce a consultat înregistrarea video a fazei. În minutul 35, Radu a respins penaltiul executat de bosniacul Josep Ilicici, la colţul din dreapta al portarului.

Atalanta a dominat prima repriză, iar internaţionalul român de tineret a avut numeroase intervenţii salvatoare la şuturi periculoase ale adversarilor, fiind cel mai bun jucător al gazdelor în această parte a jocului.

Evenimente

30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
12 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Infinity Capital Investments, Sphera, Teraplast
17 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield

Împotriva cursului jocului, Genoa a deschis scorul în minutul 45+5, prin Piatek, mingea trimisă de polonez cu capul, după un corner, find deviată în propria poartă de brazilianul Toloi.

Repriza a doua a fost una mai puţin solicitantă pentru Radu, deşi a fost învins, în minutul 55.

În minutul 54, Criscito l-a faultat pe Freuler şi arbitrul a dictat a doua lovitură de la 11 metri pentru Atalanta. A excutat Zapata '55, iar Radu a fost aproape să apere şi acest penalti. Însă mingea a fost trimisă tare, pe jos, a şters corpul românului şi a intrat în poartă.

Lazovici '67 şi Piatek '88 au rezolvat apoi victoria gazdelor, cu şuturi spectaculoase. Palomino şi Toloi (Atalanta) a fost eliminaţi, în minutele 81, respectiv '90+3.

Pentru Genoa, aceasta a fost prima victorie în Serie A după 30 septembrie.

Într-un alt meci din această etapă, Lazio, cu Ştefan Radu titular, a învins, acasă, cu 3-1 (2-0), echipa Cagliari. Au marcat Milinkovici-Savici '12, Acerbi '23, Lulici '67, respectiv Joao Pedro '90+3. Radu a fost înlocuit în minutul 80, de Bastos. Acesta a fost primul succes al echipei Lazio în campionat din 4 noiembrie.

Napoli, fără fundaşul Vlad Chiricheş, accidentat, a învins, acasă, cu 1-0 (1-0), pe Spal, prin reuşita lui Albiol '45+1.

Alte rezultate din etapa a XVII-a a Serie A:

AC Milan - Fiorentina, scor 0-1;

Sassuolo - FC Torino, scor 1-1;

Empoli - Sampdoria, scor 2-4;

Udinese - Frosinone, scor 1-1.

De la ora 19.00, se joacă meciurile Chievo - Inter Milano şi Parma - Bologna, iar de la ora 21.00 este programată partida Juventus - AS Roma.

Juve conduce în clasament, cu 46 de puncte, urmată de Napoli, cu 41 şi de Inter, cu 32. Lazio, cu 28 de puncte, a urcat pe locul 4, peste Milan, care a coborât pe 5, cu 27 de puncte. 

Aflată înaintea acestei etape pe locul 16, Genoa s-a "extras" din apropierea zonei retrogradării, urcând pe 13, cu 19 puncte.

 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.