Germanii Alexander (21 de ani), locul 3 ATP, şi Mischa Zverev (31 de ani), locul 42 ATP, vor fi adversari pentru prima dată pe tabloul principal al unui turneu ATP, joi, în optimile de finală ale Citi Open, competiţia de 500 de puncte de la Washington, informează Le Figaro.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Posibilitatea unei întâlniri în familie a fost remarcată de Alex.

"El a văzut primul şi mi-a spus: <Uită-te la tragere!> I-am răspuns: <De ce?> <O să vezi>, mi-a spus. Va fi o zi interesantă, puţine familii se pot lăuda cu doi fraţi care se infruntă la un asemenea nivel. Vrem amândoi să câştigăm şi nu vom face niciun cadou unul altuia", a declarat Mischa.

Ei s-au mai întâlnit în carieră, dar în preliminariile unor competiţii ITF. În 2012, în turul al doilea al calificărilor la Dallas, Mischa l-a învins pe fratele său care avea atunci numai 14 ani, cu 6-0, 6-1. În 2014, Alex a abandonat meciul din turul I al calificărilor turneului de la Houston, la scorul de 7-5, 4-6, 3-2, pentru Mischa.

"Aveam 15 ani şi jumătate. Era un meci foarte, foarte lung. La un moment dat, pentru că eram încă subţirel şi nu eram foarte în formă, m-am retras în ultimul set", a declarat Alex. 

Cei doi fraţi sunt copiii unor foşti jucători de tenis din Uniunea Sovietică, Alexander Zverev senior şi Irina Zvereva. Mischa s-a născut la Moscova, dar s-a mutat cu părinţii în Germania, în 1991. Alexander este născut la Hamburg.

Joi, pe terenul central de la William H.G. FitzGerald Tennis Center, Alex, cap de serie numărul 1, porneşte pentru prima dată favorit în duelurile cu fratele său mai mare, dar şi cu "povara" apărării titlului cucerit anul trecut la Washington.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.