FR Polo propune ca bazinul descoperit din incinta Clubului Dinamo să fie redenumit în "Bazinul Andrei Cristian Drăghici", numele poloistului dinamovist de 23 de ani decedat sâmbătă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
"Pe data de 26.03 a.c., în conformitate cu programul anunţat al Superligii Naţionale de Polo, cu ocazia meciului desfăşurat în cadrul sezonului regulat, dintre echipele Rapid Bucureşti şi Dinamo Bucureşti, a avut loc decesul jucătorului Andrei Cristian Drăghici, în vârstă de 23 de ani, component al echipei clubului dinamovist, care a acuzat, aflându-se în apă, dureri în zona pieptului (cauzele exacte ale tragediei urmând a fi stabilite cu exactitate în urma necropsiei, având în vedere ca decesul a fost considerat de poliţiştii Directiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti, ca unul suspect).  La faţa locului, respectiv în incinta Bazinului Clubului Rapid, au intervenit pe lângă echipa medicală de urgenţă, care este în mod obligatoriu asigurată de echipa gazdă şi fără de care nu se acceptă începerea competiţiei de către delegatul oficial al federaţiei, încă un echipaj SMURD, apelat în regim de urgenţă, ambele coordonându-şi eforturile pentru a-l resuscita pe jucător.  Cu toate acestea, după mai bine de 60 de minute, procedura a fost întreruptă, acesta neputând fi salvat şi readus la viaţă, decesul fiind oficial declarat în jurul orei 13.00, a zilei respective", se arată în comunicatul federaţiei.
 
Potrivit sursei citate, Andrei era sportiv de performanţă de peste 15 ani şi fost component al echipelor CS Crişul Oradea, CS Corona Sportul Studenţesc, CSA Steaua Bucureşti, pentru care a obtinut mai multe medalii naţionale şi era component al clubului Dinamo Bucureşti de peste 4 ani.

"Totodată, pentru a evita eventuale speculaţii, trebuie să precizăm că din punctul de vedere al F.R. Polo, jucătorul era cu analizele sportive/testele sportive la zi şi nu era cunoscut cu afecţiuni care să-l faca incompatibil cu activitatea sportivă de performanţă. Având în vedere aceste aspecte dar şi spiritul de sacrificiu de care a dat dovadă sportivul pentru culorile clubului pe care îl reprezenta şi iubea, aducem la cunoştinţa iubitorilor acestui sport, dar şi publicului larg, că Biroul Federal al F.R. Polo, a luat decizia de a supune atenţiei, printr-un memoriu oficial transmis conducerii M.A.I., ministrului Lucian Bode, azi 28.03 a.c. câteva propuneri prin care să fie cinstită post mortem, memoria acestui minunat băiat.
 
Dintre acestea menţionăm că F.R. Polo a propus conducerii M.A.I. acordarea uneia dintre următoarele distincţii:
 
- înaintarea post mortem la gradul de agent de poliţie;
 
- acordarea uneia dintre distincţiile prevăzute de legislaţia în vigoare pentru sacrificiul suprem în îndeplinirea misiunilor;
 
- redenumirea bazinului descoperit din incinta Clubului Dinamo în "Bazinul Andrei Cristian Drăghici" şi montarea la intrare a unei plachete comemorative, care să ateste acest fapt.
 
Federaţia Română de Polo, apreciază că respectivul demers, ar fi un gest de recunostinţă, de maximă omenie şi de mângâiere pentru familie, părinţi şi frate.
 
Nu în ultimul rând dorim să transmitem pe această cale sincere condoleanţe familiei lui Andrei cât şi cluburilor unde a crescut şi activat Andrei, dar mai ales Clubului Sportiv Dinamo Bucureşti, al cărui jucător a fost, în ultimul său meci", se menţionează în comunicatul FR Polo semnat de preşedintele forului, Alexandru Matei.
 
 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.