Fotbalistul brazilian Adriano Correia Claro, acum la final de contract cu Beşiktaş, a fost condamnat la 14 luni de închisoare cu suspendare pentru fraudă fiscală în Spania, informează presa spaniolă, citată de lequipe.fr.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Jucătorul în vârstă de 34 de ani s-a sustras de la plata taxelor în perioada în care evolua la FC Barcelona (2010-2016). El urmează să plătească şi o amendă, a cărei valoare nu a fost făcută publică.

Adriano ar fi fraudat fiscul cu aproape 650.000 de euro, nedeclarând venituri încasate din cedarea drepturilor sale de imagine, între 2011 şi 2012. El s-ar fi folosit pentru acest lucru de o firmă înfiinţată în Insula Madeira.

Adriano se înscrie pe o lungă listă de fotbalişti şi antrenori care s-au sustras de la plata impozitelor pe venit în timp ce evoluau în Spania, între care se numără Lionel Messi, Ronaldo şi tehnciianul Jose Mourinho.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.