Federaţia Internaţională de Gimnastică (FIG) a anunţat decizii importante în urma şedinţei Comitetului Executiv de sâmbătă, care a avut un singur subiect pe ordinea de zi: sancţiunile destinate Rusiei şi Belarusului, ca urmare a conflictului armat din Ucraina.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Steagurile naţionale ale Rusiei şi Belarusului nu trebuie arborate, iar imnurile Rusiei şi Belarusului nu trebuie să fie interpretate la niciun eveniment sancţionat de FIG, până la noi ordine. Toate evenimentele FIG World Cup şi World Challenge Cup planificate să se desfăşoare în Rusia şi Belarus sunt anulate, iar niciun alt eveniment FIG nu va fi alocat Rusiei sau Belarusului, până la noi ordine.  Toate evenimentele sancţionate de FIG planificate să aibă loc în Rusia şi Belarus sunt eliminate din calendarul FIG şi nu vor mai fi recunoscute de FIG. Niciun alt eveniment care va avea loc în Rusia şi Belarus nu va fi sancţionat de FIG. până la noi ordine”, au transmis oficialii FIG, citaţi de FR Gimnastică.

”În calitate de organism de guvernare sportivă, prima noastră datorie este să ne protejăm toţi sportivii, inclusiv să îi protejăm de presiunile politice. Gândurile noastre se îndreaptă către membrii comunităţii de gimnastică din Ucraina. Sportul înseamnă prietenie şi solidaritate. Trebuie să fim solidari cu membrii familiei noastre care sunt în suferinţă şi să le oferim o mână de ajutor pentru a le asigura viitorul”, a declarat preşedintele FIG, Morinari Watanabe.

FIG va solicita Fundaţiei “FIG pentru Solidaritate” să aloce un ajutor special pentru a sprijini sportivii ucraineni şi alţi membri ai Federaţiei Ucrainene de Gimnastică afectaţi de război.

 


 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.