Federaţia australiană, Rugby Australia, i-a reziliat contractul de jucător profesionist lui Israel Folau, după afirmaţiile homofobe făcute de acesta, informează presa internaţională.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Contractul lui Folau a fost reziliat de la mijlocul lunii aprilie, însă rugbistul a cerut să fie audiat de Comsia de disciplină a forului. Audierea, care a avut loc la începutul acestei luni, nu a adus nimic nou, astfel că Rugby Australia decis încă o dată rezilierea contractului.

Comsia a stabilit că jucătorul a comis "o violare de înalt nivel a codului de conduită al jucătorilor profesionişti, la 10 aprilie 2019, pe reţelele de socializare".

Folau are 72 de ore să conteste şi această decizie, iar dacă o va face, va compărea din nou în faţa Coimisie de disciplină, însă va fi audiat de un alt complet.

Potrivit presei australiene, Folau nu are de gând să mai apeleze la comisa forului şi se va duce direct în instanţele civile pentru a contesta rupertea contractului său. 

"Această decizie este dureroasă pentru rugby. Suţinem drepturile jucătorilor de a avea propriile lor credinţe şi nimic nu se va schimba. Însă dorim să respectăm în aceeaşi măsură diferenţele noastre", a declarat Raelene Castle, preşedintele Rugby Australia, potrivit lequipe.fr.

"Au fost multe situaţii prin care aş fi putut face situaţia un pic mai uşoară. M-aş fi putut întoarce şi juca rugby, aş fi putut primi totul cum era înainte. Modul în care acţioenază satana este că el îţi oferă lucruri care pot părea bune în ochii tăi şi care te-ar face să te simţi confortabil şi, dacă vei merge pe această cale, toate grijile şi problemele vor dispărea. Întotdeaua, voia Domnului este cea dintâi", le-a declarat Folau, duminică, enoriaşilor de la biserica pe care o frecventează, potrivit BBC.

Federaţia australiană de rugby i-a reziliat contractul de profesionist lui Israel Folau, iar selecţionerul Michael Cheika nu îl va convoca pentru Cupa Mondială din Japonia din acest an, din cauza afirmaţiilor cu caracter homofob făcute de sportivul de 30 de ani.

"Beţivii, homosexualii, adulterii, mincinoşii, curvarii, hoţii, ateii, idolatrii, iadul vă aşteaptă. Căiţi-vă! Numai Iisus vă poate ajuta", a scris cel mai cunoscut şi cel mai bine plătit rugbist australian, creştin fundamentalist, pe Instagram.

După ce Rugby Australia şi clubul său, New South Wales Waratahs, l-au ameninţat că îi vor rezilia contractul, sportivul a precizat că nu regretă afirmaţiile şi că, dacă aşa vrea Dumnezeu, va pune capăt carierei de rugbist profesionist.

Folau avea un contract valabil până în 2022 cu Rugby Australia şi cu clubul său şi în valoare de multe milioane de dolari anual. Sportivul a evoluat de 73 de ori în echipa naţională şi ar fi urmat să participe la Cupa Mondială din Japonia, din septembrie.

Israel Folau a fost o piesă importantă în reprezentativa australiană, care a cucerit în 2015 argintul la Cupa Mondială din Anglia.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.