FC Barcelona a anunţat, vineri seară, prelungirea contractului tehnicianului Xavi Hernandez.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Noul acord este valabil până la 30 iunie 2025, cu opţiune pentru încă un an.

Xavi Hernández a devenit antrenorul FC Barcelona în noiembrie 2021. După ce a plecat de la Al-Sadd din Qatar, catalanul a revenit la clubul unde a petrecut 24 de ani ca jucător, doar că de data aceasta s-a întors ca antrenor al primei echipe.

De când a devenit antrenor principal la Barça, Xavi a făcut să debuteze aproximativ 12 jucători de la La Masia. Aleix Garrido, Ángel Alarcón, Chadi Riad, Marc Casadó, Iñaki Peña, Mika Mármol, Estanis Pedrola, Álvaro Sanz, Ferrant Jutglà, Ilias Akhomach, Lamine Yamal şi Fermín López au apărut pentru prima echipă începând din noiembrie 2021. 

În cele 96 de meciuri cu Xavi ca antrenor, echipa a înregistrat 60 de victorii, 17 remize şi 19 înfrângeri. A câştigat Supercupa Spaniei cu 3-1 în finala cu Real Madrid şi a cucerit titlul din La Liga 2022/23.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.