Preşedintele Franţei, Emmanuel Macron, a fost somat să-şi ceară scuze de preşedintele clubului Malaga, Abdullah ben Nasser Al-Thani, membru al familiei conducătoare din Qatar, care deţine şi gruparea PSG, informează lefigaro.fr.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Dacă nu vor fi scuze oficiale pentru toate ţările musulmane cu privire la discursul rasist, incitator şi al urii şi care recomandă acte ofensatoare împotriva mesajului lui Allah, atunci ei vor trebui să suporte consecinţele", a scris Abdullah ben Nasser Al-Thani.

Ameninţările lui vin după discursul lui Macron, prin care îi aducea un omagiu profesorului Samuel Paty, miercuri, la Sorbona.

Samuel Paty, profesor de istorie-geografie, a fost decapitat, la 16 octombrie, la Conflans-Sainte-Honorine din cauză că le-a arătat elevilor săi caricaturi cu profetul Mohamed din săptămânalul satiric Charlie Hebdo. Ucigaşul profesorului, Abdoullakh Anzorov, un rus cecen în vârstă de 18 ani, a fost ucis de poliţişti.

Pentru Emmanuel Macron, Samuel Paty "întruchipa Republica care renaşte în fiecare zi în sălile de clasă, libertatea care se transmite şi se perpetuează în şcoli".

"Samuel Paty a devenit chipul Republicii", a declarat preşedintele Franţei, într-un discurs emoţionant. 

Preşedintele Republicii franceze, care i-a denunţat în debutul discursului său pe "laşii" care l-au livrat pe Samuel Paty "barbarilor", a adus un omagiu profesorului care "iubea cărţile şi ştiinţa". 

Şeful statului francez şi-a continuat discursul salutând acţiunea profesorului de-a lungul carierei sale. 

"A face republicani a însemnat lupta lui Samuel Paty", a declarat Emmanuel Macron, în timpul omagiului naţional adus profesorului.

Macron a asigurat că desenele şi caricaturile vor continua să fie publicate şi arătate. "Vom continua să predăm, vom aduce laicitatea, vom continua lupta pentru libertate", a adăugat preşedintele francez. 

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.