Emma Răducanu a fost criticată de Eddie Jones, antrenorul reprezentativei de rugby a Angliei considerând că jucătoarea tenis se bucură de prea mare publicitate deşi nu a apucat să dispute prea multe meciuri.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Afirmaţiile tehnicianului australian de 61 de ani nu au fost făcute direct la adresa Emmei, ci ea a fost pomenită în timp ce el vorbea despre noua "perlă" a rugbiului englez, Marcus Smith, 22 de ani. Jones crede că Smith riscă să fie distras de "agitaţia" din jurul lui, la fel ca tânăra jucătoare de tenis, participantă la mai multe evenimente mondene.

Răducanu şi-a câştigat statutul de celebritate cu victoria de la US Open, la numai 18 ani, iar mărci importante s-au îmbulzit pentru a-i oferi contracte de sponsorizare şi o serie de reviste au dorit să o pună pe coperta lor. De când s-a impus la New York, ea a semnat contracte cu Dior şi Tiffany&Co şi a apărut într-o reclamă de Crăciun a distribuitorului de produse de sport Sports Direct, alături de mijlocaşul echipei Manchester City Jack Grealish.

"Cel mai important lucru pentru jucătorii tineri sunt distragerile. Distragerile pot fi expunerea pe care o primesc în mass-media, laudele şi criticile pe care le primesc, grupurile de agenţi care îl văd pe acest tip ca pe următoarea mare lovitură. Există un motiv pentru care fata care a câştigat US Open nu s-a descurcat atât de bine după aceea. Pe ce ai văzut-o? Pe prima pagină a Vogue, pe prima pagină a Harper's Bazaar şi pe altele, purtând haine Christian Dior. El este echilibrat, dar toţi încep aşa. Nimeni nu începe fără să fie cu picioarele pe pământ sau nu intră în echipă sau nu câştigă un US Open. Dar există această inundaţie de distrageri care vin şi te fac să nu fii cu picioarele pe pământ", a spus Jones, potrivit dailymail.co.uk.

Sursa citată subliniază că shooting-ul Emmei Răducanu pentru coperta Vogue a fost făcut înainte de US Open, în urma succesului repurtat la Wimbledon, cu câteva săptămâni înainte, când a ajuns în optimi venind din calificări, iar după ce a ridicat trofeul la New York a câştigat două meciuri şi a pierdut două.

Fanii au fost uimiţi de "atacul brutal" al lui Jones la adresa unei jucătoare pe care el a numit-o pur şi simplu o "fată tânără".

"Ce comentariu ridicol”, a scris un utlizator pe reţelele de socializare.

Iar altul a adăugat: "Ce atac brutal de la un antrenor brutal. Ar trebui să-i fie ruşine, dar nu-i va fi."

"Emma Răducanu, o elevă care trece de la locul 343 în clasamentul mondial la 21, a ajuns în sferturile de finală la ultima competiţie la care a participat, în timp ce a jucat doar câteva turnee în circuit. A câştigat chiar primul ei grand slam înainte chiar de a câştiga în circuitul WTA. Comentarii urâte despre un adolescent de succes", a spus un alt fan furios.

"Extrem de dur din partea lui Eddie Jones. În primul rând, o cheamă Emma Răducanu. Şi în al doilea rând, Marcus Smith nu a câştigat niciun titlu major. 28 de minute de rugby captivant într-o serie de toamnă nu este în aceeaşi ligă cu câştigarea unui Grand Slam, ea are dreptul să se bucure de el", a fost verdictul altei persoane.

"El vrea ca Răducanu sa fie legata de un teren de tenis pentru urmatorii 15 ani din viata ei? A fost la patru evenimente în afara terenului în cele şapte săptămâni de la victorie. Ea a mai spus de altfel că nu a ratat nicio zi de antrenament. Jones vorbeşte prostii", a remarcat un alt fan.

Răducanu, care este principala favorită la turneul de la Linz, Austria, programat săptămâna aceasta, a subliniat că le-a menţionat clar celor din jurul ei că va rămâne în continuare foarte concentrată pe tenis.

"I-am spus foarte, foarte clar fiecărui om din echipa mea că nu voi anula un antrenament pentru niciun angajament în afara terenului. Am vrut să mă asigur că aceasta este prioritatea mea şi este. Deci toată lumea e informată clar despre asta şi trebuie doar să-mi gestionez timpul cu angajamentele din afara tenisului. Am fost destul de ocupată de la US Open, dar am simţit că asta o să vină la pachet. Nu mă aşteptam atât de mult, dar da, m-am bucurat foarte mult de tot ce a urmat după US Open”, a spus recent Răducanu.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.