Sportivul grec Eleftherios Petrounias, campion european, mondial şi olimpic en-titre, a câştigat, sâmbătă, medalia de aur la inele, la Campionatele Europene individuale de la Cluj-Napoca.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Gimnastul elen Eleftherios Petrounias a fost notat cu 15.433, cucerind medalia de aur a probei, pentru a treia oară în carieră. Pe podium au mai urcat Courtney Tulloch (Marea Britanie, 15.066) şi Igor Radivilov (Ucraina, 15.033).

Tot sâmbătă, în primele finale ale zilei medaliile de aur au revenit sportivilor Nina Derwael (paralele), David Beliavski (cal cu mânere, Rusia), Coline Devillard (sărituri, Franţa) şi Marian Drăgulescu (sol), sportivul tricolor cucerind a 10-a medalie de aur continentală din carieră, cu care a doborât recordul deţinut de Nadia Comăneci (9).

Multiplul campion va mai evolua la sărituri, duminică, el intrând în această finală de pe primul loc al calificărilor (14.666).

Tot duminică, România va mai fi reprezentată în finala de la bârnă de Larisa Iordache şi Cătălina Ponor.

Celelalte finale ale zilei sunt la paralele şi bară fixă (masculin), respectiv sol (feminin).

Vineri, în finală la individual-compus feminin, Ioana Crişan s-a clasat pe locul 18, iar Olivia Cîmpian pe poziţia a 23-a.

Obiectivul delegaţiei României este de câştigare a 2-3 medalii.

La competiţia de la Cluj-Napoca participă 274 de gimnaşti din 37 de ţări (168 gimnaşti şi 106 gimnaste), alături de aproape 450 de antrenori, medici, arbitri, oficiali.

CE din luna aprilie au revenit în România la exact 60 de ani de la prima ediţie a competiţiei feminine, care s-a desfăşurat la Sala Floreasca, iar pe atunci se numea Cupa Europei.

La ultima ediţie a CE individuale, în 2015 (Montpellier), gimnaştii români au cucerit două medalii: Marius Berbecar – argint la paralele şi Andreea Munteanu – aur la bârnă.

Campionatele Europene din 2018 vor avea loc la Glasgow.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.